Provinilé slasti (Anita Blake #1)

Anita Blake, lovkyně upírů a oživovatelka, je najmuta, aby vyřešila, kdo zabíjí upíry. Nejdříve se jí do toho moc nechce, ale protože je její kamarádka uhranuta upírem a má ji tak v plné moci, na nabídku přistoupí. V klubu Provinilé slasti to na ni zkusí jeden upír snažící se ji kousnout, kterého pak Anita bodne stříbrným nožem. Jean-Claude jí pomůže a všechno svede do outu, že Anita je taky upír a celé to bylo naplánované. Pak ji zavede za svou paní Nikolaos, která je stará přes tisíc let. Jenže ta upírka, která před Anitou stojí, není Nikolaos. Pozná to a pak dostane na budku za svůj nabroušenej jazyk. Vzbudí se v podzemní kobce a Jean-Claude jí dá část své životní síly. Tím se stává imunní vůči jeho moci. Odejde a Anita se setkává s krysodlaky, kteří ji mají zabavit. Zachrání ji až jejich král. Poté se už Anita setkává s pravou Nikolaos.
Ta jí nažene hrůzu, dostane se jí do hlavy. Anita pak zasáhne i do výslechu zombie, který vede Zachariáš. Zničil zombie vědomí a Nikolaos se naštve. Pak společně se Zachariášem prchá pryč.
Doma narazí na Edwarda, lovce upírů, který chce vědět, kde Nikolaos přes den spí. Kdyby mu to ovšem Anita řekla, zamířila by rovnou k ní. A tak mlčí, i když to znamená, že se Edward pro informaci vrátí.
Anita se setká se svým starým známým Phillipem, který vezme Anitu na večírek zrůd do Provinilých slastí. Když nic zajímavého nezjistila, šla ven a zaslechla hlasy. Vydala se za nimi a objevila pár upírů a Zachariáše, který se snažil dostat někoho z hrobu. Zachariášovi pomůže a zamíří pryč, když narazí na Nikolaos. Ta se snaží napadnout Phillipa, který přišel, jenže to nedokončí.
Dojde k vraždě upírky, která se prve vydávala za Nikolaos a Anita zamíří do Cirkusu prokletých, kde mezitím Nikolaos mučila Phillipa. Upírka jí vysvětlí, že Anitu Jean-Claude dvakrát označil, čímž ho udržuje v rakvi při síle, protože z ní bere sílu. Phillip zemře. Nikolaos Anitu kousla, chce z ní mít svého služebníka, a tak Edward ránu vyčistí svěcenou vodou. Společně se pak vydají za králem krysodlaků, který jim slíbil, že je zavede tunely do Nikolaosina sídla. Ještě předtím Anita však musí povolat do hrobu jednu osobu. Narazí na Zachariáše a Anitě dojde, že to on vraždí upíry, aby se udržel naživu. Místo toho však čelí útoku ghúlů. Anita vyhodí do vzduchu nedalekou dřevěnou budku a oběma zachrání život.
V Nikolaosině sídle objeví Anita s Edwardem pár rakví. Do pár upírů píchnou stříbro, dokud je nepřekvapí Zachariáš, Nikolaos, její lidský služebník a Phillip povolaný z hrobu. Anita jen tak prohodí poznámku, že ví, kdo je vrah, a Zachariáš začne střílet. Upírka ho vyřídí, poté se vrhne na Edwarda, a Anita s Nikolaos skoncuje. Najde Jean-Claudea, ten vyleze z rakve a technicky vzato je teď on ten nejvyšší.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search