Fallen (Fallen #1)

Luce Price se po jednom incidentu ocitla v internátní škole Sword & Cross. Při onom incidentu, když propukl požár, zemřel její přítel Trevor; velkou roli v tom sehrály i stíny, které Luce občas vídá.
Už v první moment, kdy ve škole uvidí Daniela Grigoriho, se jí zdá, že ho odněkud zná. Daniel ale Luce viditelně opovrhuje, když se Luce snaží navázat rozhovor, Daniel prostě odsekává.
Luce se spřátelí s Arriane, která ji provede po škole a s Penn, která ji pomůže po nehodě, která se stala v jídelně. Luce získá přezdívku "sekaná" a pozná, že Molly skutečně nebude její kamarádka. Navíc po Luce hází očka zelenookej Cam, kterej dokáže sehnat prakticky cokoli.
Postupem času začne zvědavá Luce pátrat po knize, kterou napsal Danielův předek. Penn jí s tím pomáhá, ruku k dílu přiloží i knihovnice slečna Sophia.
Ještě předtím se Luce dostala ke školním záznamům Daniela, kde prakticky nic neobjevila.
Když jednou společně pátrají, v knihovně se objeví kouř. S nimi tam je ještě Danielův kámoš Todd. Knihovnice pomůže Penn, Luce hledá východ s Toddem. Objeví se stíny, Luce od něj něco odpoutá. Luce se pak probudí v nemocnici a vzpomene si na sen, ve kterém se jí zdálo, že měl Daniel křídla a že spolu byli ve vzduchu. Dozví se, že Roland zemřel. V nemocnici ji navštíví i rodiče, kteří ji místo toho, aby ji vzali domů, pošlou zase do školy.
Na vzpomínkové akci ji odchytí Daniel a společně jdou k nedalekému jezeru, kde Luce Danielovi řekne o stínech. Nevypadá, že by byl překvapený.
Cam se s Danielem i popere, protože Cam políbil Luce a Danielovi se to nelíbilo. Cam pak Luce vyláká za hranice školy. Luce mu chce ale jen vrátit náhrdelník, který jí dal. Cam pak seřeže dalšího opilce a vyděšenou Luce zachrání Daniel, který ji odveze pryč.
Pohádají se, políbí se, Daniel čeká, že se Luce vypaří a pořádně ji vystraší.
Luce se sejde s Camem, aby mu řekla, že s ním nechce nic mít. Ten jí ale pustí jen pod podmínkou, že jí políbí. Luce to dovolí.. a pak přijde nečekaně Daniel s Gabbe, která Camovi natrhne zadek. Daniel Luce odvede stranou a všechno jí vyklopí.
Že nemůže umřít a že vždycky miloval Luce. Ta ale pokaždé po 17-ti letech zemřela poté, co ji Daniel políbil; kamkoli se ovšem Daniel pohnul, tam narazil na zreinkarnovanou Luce, která si ho podvědomě pamatovala. A tak se to točilo pořád dokolečka.
Luce pak zamíří do svého pokoje všechno si urovnat v hlavě. Narazí tam na knížku Danielova předka, kterou jí přinesla Penn. Uvnitř najde svoji starou fotografii s Danielem v jednom z minulých životů. Zamíří pak do knihovny za Penn, narazí ale na knihovnici, se kterou si popovídá. Ukáže se, že má trochu potuchy, o co se jedná. Společně se pak vydají hledat Daniela, narazí na vystrašenou Penn a na něco, co vypadá jako mračno kobylek. Najde Daniela, řekne mu, že ví, že je anděl a ten ji pošle pryč, protože se schyluje k bitvě. Dorazí Cam a pohrozí, že jestli Luce zemře, tentokrát to bude navždy.
Slečna Sophia společně s Penn a Luce se utíkají schovat, jenže Penn je na cestě zraněna. V úkrytu pak Sophia Penn zabije a Luce hodlá taky. Chce prý totiž Daniela osvobodit od Luce. Vysvětlí jí, co je tentokrát jinak: v předešlých životech byla Luce vždy zasvěcena do náboženství, jen tentokrát ne; rodiče ji nenechali pokřtít. Není tedy ani na straně dobrých, ani zlých. Objeví se anděl Daniel, Luce zachrání a slečna Sophia je zničena. Na Danielově straně je i Arriane s Gabbe. Cam je naopak proti nim.
Všichni se pak s Luce rozloučí a ta zamíří s učitelem dějepisu na nedaleký ostrov do bezpečí. Protože těch, jako byla slečna Sophia, je víc.

Tahle knížka není nijak extra zajímavá, snad kromě posledních asi 50-ti stránek. Prostě průměr. Měla jsem možnost přečíst si prolog druhého dílu a vypadá to na zajímavější čtení.
Možná je načase smířit se s tím, že upíry střídají andělé.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search