Sladká jak krev (Tina Salo #1)

Po Praze někdo vysává prostitutky a bezdomovci. Tina se proto vydává pátrat po okolí, aby vraha dostala. Při té příležitosti se podívá i do vlastních řad. Společnost doma ji dělá německý upír Kay, kterému by se dalo říkat popravčí, s nímž sdílí lože. Taky si vydržuje smrtelníka Dareka kvůli krvi.
Mimochodem, Tina je docela zvláštní upírka: světlo jí neublíží, stříbro nevadí. Proč? Protože při proměně nezemřela.
Tina se kvůli informacím staví i za Romanem, který později zmizí a Tina si o něj dělá starosti. Do hry vstoupí i tajemný stařík Simeon, který je zřejmě starší než Tinin "nadřízený" upír Timotej.
V jednom klubu narazí Tina na Dana. Ten ji pozve na jednu party, kde se prý odehraje něco speciálního. Tina dorazí s Kayem, který je připravený na popravu, protože se předtím ukázalo, že si pár starších upírů udělalo děti. Tina nakonec najde Romana, dostane ho ven a s Kayem zmasakrují nově přeměněné upíry. Poté by měla zmizet, dokud se situace neuklidní, protože ani Tinin přítel na policii by to nemohl jen tak ututlat - nakonec mu pomůže až trhavina, a vyhlédne si Řecko. Když je ovšem s Kayem na procházce, společně narazí na jednoho novorozeného a zničí ho. Tina tak nikam nejede, má přeci na práci zlikvidování ostatních nováčků..

Dost to připomínalo první díl Anity Blake.
Jakmile se ovšem v knize objeví větší množství postav, jsem nahraná. Už pak zapomínám, kdo je kdo a s kým. No, další dva díly si asi přečtu, ale ne teď.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search