Gone (Dream Catcher #3)

Janie si užívá s Cabelem dovolenou u jeho bratra. Janie je ráda, že unikla, protože se ještě stále mluví o tom, co se stalo na oné party před nějakou dobu. Taky se skoro utopí, když je nedobrovolně vtažena do snu jedné paní, co se válela na pláži. Všechno ovšem skončí ve chvíli, kdy jí zavolá Carrie, že je její matka v nemocnici.
Když dorazí, ukáže se, že její matka je v pořádku, ovšem její otec Henry leží v komatu. Janie neví, co si má myslet, doktoři neví, co s ním je. Párkrát je dokonce vtažena do jeho noční můry, kde ji žádá o pomoc; chce, aby ho Janie zabila. Uklidňovat ho jí pomáhá slepá paní z pečovatelského domu.
S Cabelem se Janie podívá do Henryho domu. Vypadá to, že vlastní malý internetový obchůdek a tím se živí.
Janieina matka o jejím otci odmítá mluvit, místo toho stále zvesela nasává.
Janie se rozhoduje, co udělá dál se svým životem. Cabel nemluví nahlas o tom, co se s Janie za nějakou dobu stane, místo toho to vidí Janie v jeho snech.
Janie se vypraví za Henrym do nemocnice, kde je vtažena do jeho noční můry. Slepá paní jí pomůže a Janie si s ním tak na chvíli promluví o tom, jak její matka odešla ze školy a šla s ním. Když odešel, nevěděl, že je těhotná. Jen tak tak stihne Janie ze snu uniknout, jinak by v něm zůstala uvězněná. Henry pak zemře.
Na pohřbu překvapí Janie počet lidí - kapitán a pár jejích kolegů, Carrie se svým přítelem, přítelkyně Henryho Cathy. Janieina matka předvede scénu, protože nedokáže zůstat střízlivá. Janie se pak rozhodne, co udělá.
Sbalí si pár věcí, vezme je do Henryho domu a tam přespí. Rozhoduje se mezi tím, zda se stane slepou a zmrzačenou, jako slepá paní, nebo bude jako její otec, který byl v komatu, pravděpodobně z nevyužívání svých schopností lovce snů. Volba mezi využíváním svých schopností a izolováním se ode všech. Bolí ji představa, že by se měla rozloučit s Cabelem.
Nakonec se rozhodne, že by to nedokázala. S Cabelem se tak domluví, že budou brát věci v životě tak, jak přijdou, bez plánování.

Nevím, ve finále jsem si představovala něco jiného, ale tenhle konec se mi taky líbil. Jen mi to přišlo strašně kraťoučký.
A představa, že by Janie měla ve filmu ztvárnit Miley Cyrus, mě zrovna netěší..

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search