P. C. Cast, Kristin Cast - Vyvolená (Škola noci #3)

Zoey Redbirdová je ve velmi těžké situaci...
Zaprvé vede jakýsi boj se svou velekněžkou, která skládá plány, jak svou mocnou učednici zničit.
Nejhorší však je, že si neví rady, kterého kluka/muže miluje nejvíc, se kterým má cenu zůstat a kterého nechat být. Tajně se sejde s Heathem, aby se s ním už doopravdy rozešla, jenže otisk ji přemůže a má s ním nakonec menší románek v parku.
Erik, ten který tak oslnivě přitahuje její city však ví, že s Heathem je, ale i přes to Zoey miluje. Taky se stále více Zoey dvoří Loren, který ji rýmuje milostné básně a říká dechberoucí slova.
Zatřetí se snaží Stevie Rae osvobodit od toho strašlivého těla záhadného stvoření, kterým se stala. I když si všímá, že to už není ta její stará nejlepší přítelkyně jakou byla. Spolu s Afroditou tvoří plán na jeí záchranu. Ta se vplíží za Zoey do školy, kde ji špatnou náhodou spatří její bývalí kamarádi. Ti se na Červenku naštvou, že jim tajila celou věc s její spolubydlící.
Nakonec i to, že jim tajila svůj vztah s oficiálním upířím básníkem Lorenem, když jim to rozzuřený Erik řekne po okolnostech v tělocvičně (Za smutnou Zoey příjde Loren, ti si pak pijí navzájem láskyplně krev, což zničilo otisk s Heathem, a milují se spolu. V tu chvíli je spolu uvidí právě Erik).
To bylo to nejhorší co se ji mohlo stát. Cítí, že se potřebuje uklidnit a to ji dodává nový otisk s Lorenem a proto se za ním vydává na pokoj. Než otevře dveře zpozoruje skrz ně Neferet a jeho jak se smějí zdařilému plánu. Ten byl o tom, aby básník získal její důvěru a tím mu řekla informace o všem co plánuje.... bohužel mu řekla i o Stevie Rae...a milování bylo pro něj jen něco navíc. Byl jako Neferetin věrný sluha, to jí vždycky miloval. Udělal by pro ni cokoli.
Teď už bez přátel a bez kluků Zoey připadá život hrozný i když je ráda, že pomohla zachránit Stevie Rae a Nyx ji stále věří...
Abych nezapomněla na to nejdůležitější - ve škole noci dojde k vraždě dvou lidí, jeden z nich je nakonec i Loren. Tyto vraždy jsou typické oběťmi zabitými jako Kristus, na kříži přibodány, ale bez hlavy. Okolnosti nasvědčují, že vrahem/vrahy jsou věřící a skoro všechny cesty k vysvětlení vedou k tupčínovi.

Díky moc Renátě, protože já se do této série znova nechystám :D

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search