Rozesmátá mrtvola (Anita Blake #2)

Harold Gaynor chce po Anitě, aby povolala z hrobu jednu hodně starou zombie. Odmítne, protože by musela použít lidskou oběť.
V St. Louis řádí neznámý vrah, který na místě činu nechává po obětech pouze "zbytky". Anita podezřívá nějakou zombie, i když jí to zprvu přijde zvláštní. Kolega od policie se jí pak optá, kdo by takovou zombie mohl oživit, a Anita zamíří k Dominze Salvadorové, kterou pekelně naštve tím, že jí neprokáže úctu. Dominga totiž stvořila zombie s duší, a to Anitě připadá kruté. Dominga jí nabídne moc a Anita odmítne. Kněžka voodoo jí pak slíbí nepříjemnou návštěvu, na kterou se má připravit.
Jean-Claude - jakožto nový Nejvyšší upír - se snaží přinutit Anitu, aby byla jeho lidskou služebnicí. Ta ale odmítá.
Anita nerada dorazí na pohřeb svého kolegy oživovatele Petera. Na místě se potká i s jeho bratrem Johnem, kterého si nechá proklepnout. Taky má totiž nějaké zkušenosti s voodoo.
Jednou v noci Anitu vzbudí zápach - a objeví, že má v bytě zombie. Po neúčinné střelbě dorazí policie a zombie shoří venku na chodníku.
Informace se Anita vydá hledat i za Haroldovou bývalou milenkou Vandou, která je na vozíku. Doprovází ji Jean-Claude. Vanda má obavy, aby se to Harold nedozvěděl.
Po získání povolení na prohlídku se vydá Anita a policisté do domy Domingy, kde nic nenajdou. Od jejího vnuka se dozví, že ona pomáhala onu vraždící zombie Petrovi povolat. Domingu usvědčí voodoo kouzlo a je zatčena. Poté se vydají prohledávat okolí, aby vraždící zombie zastavili. Skutečně ji najdou. Pár policistů je zraněno, zombie zlikvidována a Anitě neunikne, že zaživa to musel být oživovatel. Po návratu z nemocnice, kde ji nadopovali léky proti bolesti, se Anita vrací domů, kde ji zaskočí Haroldovi gorily.
Probere se u Harolda doma. Ten po ní stále chce, aby povolala z hrobu zombie a nabízí jí za to nemalé peníze. Anita stále odmítá, a tak se ji jedna z goril donutí přijmout nabídku pár kopanci. Anita ovšem uteče. Než narazí na Domingu a její zombie, která se skládá z malých částí. A protože Anita stále odmítá, Dominga si pro ni přichystá donucovací kouzlo, po kterém Anita udělá to, co si Dominga řekne. K Anitě je přivedena Vanda, která jí pomůže zbavit se pout. Zanechá za sebou nějaká těla a pokusí se s Vandou uprchnout, je ovšem přinucena vrátit se na hřbitov, protože Dominčinou kouzlou působí.
Anita vstoupí do kruhu, Vanda má být tou lidskou obětí. Anita ovšem obětuje Haroldovy gorily. Pocítí moc a na její příkaz povstanou zombie z celého hřbitova. Harold i Dominga skončí mrtví, zombie se zase navrátí do hrobů a ze stínů vystoupí Jean-Claude, který ji celou dobu pozoroval.

Lepší než první díl. Doufám, že ta lehce stoupající tendence bude pokračovat.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search