Cirkus prokletých (Anita Blake #3)

Anitin kolega u policie ji přivolá k tomu, aby ohledala mrtvolu, která byla evidentně napadena upírem. Více upíry. Policista chce po Anitě, aby se šla poptat Nejvyššího, jestli něco neví. A tak jde.
Tam ji překvapí upírka Jasmína spolu se svou lidskou služebnicí Margueritou, která si myslí, že chce Anita od ní její paní odlákat. Trochu se poperou, Anita vyhraje a mezi ni a Jasmínu se pak musí postavit Jean-Claude. V manéži se vymkne kontrole velký had, ale Jean-Claude ho s Anitinou pomocí dorazí. Tam se taky Anita seznámí s Richardem a padnou si do oka, dokonce si domluví rande.
Poslední dobou chtějí po Anitě všichni vědět, kdo že je ten Nejvyšší. Anita zapírá a odmítne nabídku dvou chlapíků z fanatické organizace s plánem, jak Nejvyššího zabít. Chce to po ní vědět i Edward, aby ho zlikvidoval. Dalším zájemcem o jméno je hooodně starý upír Oliver, který chce převzít vládu nad městem. V jeho domě se Anita setká i s lamií Melanií, která dělá trochu problémy.
Anitin šéf přibral na palubu nového oživovatele Larryho. Když má vyvolat z hrobu třetí zombie, nestačí mu síly i na to, aby ji ovládnul. Zasáhne Anita a celá věc se vyřeší. Když se vrací, zaútočí na ně ti dva chlapíci z oné fanatické organizace proti upírům. Neutečou daleko a narazí na pár upírů v čele s Alejandrem, který Anitu označí.
K Anitě domů se zastaví Melanie s tím, že ji chce Oliver vidět. Souhlasí a vydá se s ní a pár jejími poskoky do jeskyně, kde se ukáže, že Melanie s ní v jednom týmu nekope. Je tam i Alejandro, který z ní chce mít svou služebnici. Lamie jsou jedovaté a jedna ji kousne. Anita se jen tak tak dostane pryč a Edward, který ji opět sledoval, ji odveze domů. Stav její pokousané nohy se zhorší, jakmile Edward odejde. Anita se pak vzbudí u Jean-Clauda.
Ten, aby předešel její smrti, ji dal třetí znamení. Anita zuří a napráská Jean-Clauda Oliverovi. Později volá Anitě kolegovi policistovi, že má podezření, že chce jeden upír povraždit lidi. Popis sedí na Olivera. Takže Anita jede za Jeanem-Claudem, aby ho varovala.
V manéži propukne bitva před zraky lidí. Alejandro dá Anitě všechna zbývající znamení, ale přesto si ponechá svoji vůli. Zabije Olivera a poté i Alejandra. A vzbudí se v nemocnici, kde se dozví, že je Richard vlkodlak a že tím, že se zbavila Alejandra se zároveň zbavila Jean-Claudeových znamení.

Nejlepší díl doposud. Pokračování příští týden.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search