Milenec z temnot (Bratrstvo černé dýky #1)

Poloslepý upír Wrath zpočátku odmítá splnit přání Dariovi, který po něm chce, aby proměnil svou dceru Elizabeth, která je míšenka, v upíra. Ovšem poté, co Darius zemře, když mu pod auto jeden z bezduchých vloží bombu, Wrath se úkolu zhostí. Onen bezduchý - pan X - je svým šéfem Omegou povýšen. Za cíl si stanovil vystopování Bratrstva a jeho zničení.
A s Beth si velmi svérázným způsobem padne do oka.
Wrathova družka Marissa se cítí dotčená, protože ji Wrath využívá prakticky jen jako zdroj potravy. Poté, co zjistí, že mu učarovala lidská žena, ho zprostí všech závazků a odejde ke svému bratrovi Haversovi, který má chuť si to s Wrathem náležitě vyřídit.
Policista Butch, kterému se Beth líbí, se pokusí zadržet Wratha, který se plížil k Beth. Nebýt zásahu Beth, skončil by mrtvý. O Wrathovi si Butch myslí, že je drogový dealer a nabádá Beth, aby s ním nikam nechodila. Potom mu ovšem nezbyde nic jiného, než se dívat, jak odchází.
Nejprve Beth nechce uvěřit tomu, že je Wrath upír nebo tomu, že bude i ona.
Butch je vyhozen od policie poté, co jednomu maníkovi, který se pokoušel znásilnit Beth, přerazil nos.
Když se Beth jednoho dne vrátí domů, není jí dobře. Vypraví se za ní Butch, který ji najde ležet na zemi. Beth se dožaduje, aby ji odnesl k Wrathovi, a Butch jí vyhoví. Wrath dá napít Beth svojí krve, přemění se v upíra, souhlasí, že si Wratha vezme a Butch se mezitím zpřátelí s ostatními členy Bratrstva. Potká se i s Marissou, a oba si padnou do oka.
Havers si myslí, že Marissa chodí stále za Wrathem a nenechá si to vysvětlit.
Pan X přemluví ke spolupráci Billyho; toho týpka, který se pokusil znásilnit Beth. Stane se z něj bezduchý.
Při obřadu se Beth seznámí se Stvořitelkou. Ta souhlasila s obřadem pod podmínkou, že se z Wratha stane právoplatný král. Bethinu a Wrathovu svatební noc ovšem přeruší jeden z bratrů s informací, že se jiný bratr pokusí Wratha zabít.
O něco později je Beth unesena panem X. Wrath nemůže na slunce a tak musí počkat. Nařídí ostatním bratrům vypálit akademii, kde X působil a kde se bezduší scházeli.
Po setmění se pak Wrath vydává za Beth. Billy je zabit, pan X uteče a Wrath vážně zraněn. Za pomoci Marissiny krve se pak dostane do nemocnice, kde ho Havers operuje. Po probuzení Wrath Haversovi odpustí a dozví se, že by Wratha jeho bratr nezradil.
Pana X příliš nepotěší návštěva Omegy. Bratrstvo se shodne na změně lokality, navíc s sebou vezmou i Butche. Stvořitelka dá Dariovi nový život, ovšem nebude mít žádnou vědomou vzpomínku na Beth.

Na sérii jsem slyšela celkem pozitivní ohlasy, a tak jsem si řekla, že bych to mohla zkusit.
Ovšem Milenec z temnot mě moc nechytil. Hlavní hrdinové na mě taktéž neudělali moc velký dojem. Jinak varuju, knížka je minimálně +15! :D
A já řekla o první dílu Pravé krve, že je to porno. No, nevím :D

5 komentářů:

Emmgirl 31. srpna 2010 v 12:31  

Takže by jsi mi tuto knížku doporučila, nebo to není tak dobré? :)

Zbožňuji například toho Zavrženého. :-)

Nicole 31. srpna 2010 v 14:01  

O Hush, Hush bych se vůbec nebavila! :D Nemá chybu :)
Já nevím, jestli bych ji doporučila. Mě moc nenadchla, ale to je čistě můj názor. Tobě by se třeba líbila :)

Emmgirl 31. srpna 2010 v 15:38  

No, tak pokud nenadchla Tebe, tak asi ani mě ne. Přišla jsem na to, že máme podobný vkus. :-) Už se moc těším na ty originály, které sem dáváš. Snad brzy vyjdou v češtině x)

kelly01 9. září 2010 v 13:21  

ja mam celou serii bratrstva cerne dyky moc moc rada.. narazila jsem na ni náhodou.. a proste je super ze jsou nejake knizky o upirech, ktere nezacinaji na stredni skole nebo v hodine biologie..

vic nez milence z temnot mam rada milence z vecnosti, ale na treti dil o zsadstovi to nema

Silvaren 20. listopadu 2010 v 17:19  

Bratrstvo mě naprosto pohltilo, je to skvělá série! Díly mají vzestupnou tendenci, ten třetí o Zsadistovi mi na několika místech vyrazil dech a trochu jsem si i pobrečela, no. Prostě nádhera.

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search