Cassandra Clare - Clockwork Angel (Infernal Devices #1)

Tadá, první díl ze série Infernal Devices od autorky Nástrojů smrti spatřil světlo světa!

Když šestnáctiletá Tessa Gray překročí oceán, aby našla svého bratra, její destinací je Anglie, doba kralování královny Victorie a něco hrozného na ni čeká v londýnském Podsvětí, kde upíři, čarodějové a další nadpřirození lidé kráčejí plynem osvícenými ulicemi. Pouze Lovci stínů, válečníci oddaní zbavení světa démonů, udržují pořádek uprostřed chaosu.
Unesena záhadnými Temnými sestrami, členy tajné organizace nazývané The Pandemonium Club, Tessa se brzy dozví, že ona sama je Podsvěťanka se vzácnou schopností: nádáním se libovolně změnit v jinou osobu. A co víc, Magistr, přízračná osoba, která vede Club, se nezastaví před ničím, aby získal Tessinu schopnost pro sebe.
Bez přátel a štvaná Tessa najde útočiště u Lovců stínů v londýnském Institutu, kteří přísahají, že najdou jejího bratra, pokud použije svoje schopnosti a pomůže jim. Brzy zjistí, že je okouzlená – a roztržená mezi – dvěma nejlepšími přáteli: Jemem, jehož křehká krása schovává smrtící tajemství, a modrookým Willem, jehož jízlivý důvtip a nestálé nálady od něj drží každého na délku paže.. každého, kromě Tessy.
Jak je jejich pátrání táhne hluboko do srdce tajemného spiknutí, které hrozí zničením Lovců stínů, Tessa si uvědomí, že si možná bude muset vybrat mezi záchranou svého bratra a pomoci jejím novým přátelům zachránit svět... a že láska může být ta nejnebezpečnější magie ze všech.

Jako bonbónek přidávám povedený trailer:

1 komentářů:

Judit 1. září 2010 v 10:39  

Už sa teším na tvoju recenziu :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search