Stephen King - Žhářka

Andy McGee utíká se svou osmiletou dcerou před agenty tajné vládní organizace Dílna. Utíká pro to, že před mnoha lety se se svou budoucí manželkou zůčastnil pokusu s novou systetickou drogou P6. Poté se u něj vyvinula mírná schopnost mentální dominance a jeho dcera Charlie má velmi silnou schopnost pyrokineze. Agenti Dílny se neštítí žádné špinavosti, včetně vraždy, aby malou Charlie dostali do svých laboratoří. Charlie je tak přinucena použít svou nebezpečnou zbraň, kterou ještě nedokáže plně kontrolovat...

Na jednom letišti Charlie nechtěně podpálí boty jistému vojákovi, když vybírala z telefonních automatů peníze. Uprchnou a agenti Dílny je pronásledují. Na cestě z motelu, ve kterém Andy s Charlie strávili noc, si stopnou auto. Řidič Irv je poté pozve k nim domů. Objeví se ale agenti a Charlie celý statek podpálí. Odklidí se na chatu Andyho známého, kde přečkají zimu. Agenti je ovšem znovu objeví; tentokrát je i zajmou.
V zařízení Dílny jsou oba od sebe odloučení po několik měsíců. Dopují je drogou, na kterou si Andy vytvoří závislost. Nebo si to myslí. Dominanci už moc neovládá, a tak má být poslán na Maui. Charlie odmítá komunikovat, takže se na scéně objeví John Rainbird, nájemný vrah, který si hraje na uklízeče. Postupem času si získává Charliinu důvěru, až ho nakonec Charlie považuje za přítele. Neustále Charlie nutí, aby zapalovala, co jí podstrčí; ta to splní, ale chce něco naoplátku. S Johnem tak chodí ven, aby se projela na koni.
Andy začne předstírat, že drogy bere, ve skutečnosti je ale vyhazuje. Schopnost mentální dominance se mu vrátí, a donutí kapitána, aby jeho výlet na Maui urychlil. Zároveň se setká s Charlie a John Rainbird bude poslán pryč, protože Andy tuší, že s ním není něco v pořádku. John ale na Andyho plán přijde a připraví se na svou možnou smrt.
V den D se Andy ve stáji s Charlie setká, ovšem tu láká John. Andy ho ponoukne a John si při pádu ze stohu zraní. Charlie odhalí zradu a z Johna nic nezbyde. Čím víc Andy ponoukne, tím horší jsou následky: tentokrát ochrnul na levou stranu těla a zemře. Charlie se naštve, stáj i areál Dílny podpálí a vydá se hledat Irva, který jí už jednou pomohl. Pár dní u něj a jeho ženy zůstane. Agenti Charlie mají odstranit, ale ta včas zmizí. Vydá se do redakce Rolling Stone, aby svůj příběh odhalila i ostatním lidem.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search