Linger (The Wolves of Mercy Falls #2)

Sam si zvyká na život jako člověk. Už se nemusí bát chladu, protože se nezmění ve vlka.
Grace trápí neutichající bolesti hlavy a horečka. Nepřikládá tomu ale moc velkou váhu.
Také se seznamujeme s novými členy smečky, které přivedl Beck z Kanady - Cole a Victor. Cole působil v jedné celkem úspěšné kapele s názvem Narkotika. Victor je jeho blízký přítel.
Sam zpočátku Colea vůbec nemá rád. Nechápe totiž, jak si někdo mohl tento život vybrat dobrovolně. Cole to udělal ale proto, aby nechal všechno za sebou a na všechno zapomněl. Navíc Coleova minulost ohrožuje celou smečku; je totiž otázkou času, než ho někdo pozná a upozorní na ně. S Isabel se Cole potká za vtipných okolností; Cole se prostě vloupá k ní do domu kvůli oblečení a jídlu. Isabel ho pak najde nahého. Zachrání ho před svou matkou a Cole se zase vydá domů.
Když jednou Sam zase přespává u Grace, začne Grace křičet v horečce, zdálo se jí, že se mění ve vlka. Do jejího pokoje se nahrnou rodiče, najdou Sama, toho vyhodí a Grace odvezou do nemocnice. Nic neobvyklého nenajdou a svedou to jen na chřipku. Ještě předtím dala Grace Samovi k narozeninám poukázku na pár hodin nahrávání ve studiu. Hrozí ovšem, že Grace nebude moci jet, protože jí rodiče nechtějí pustit. Ta ovšem i přes zákaz rodičů nakonec jede. Po návratu domů má Grace pořádnej průšvih a otec jí dokonce zakáže stýkat se se Samem do jejích 18. narozenin. A tak se Grace sbalí a odejde za Samem. Mezitím ji začne trápit krvácení z nosu a snaží se to skrýt před Samem.
Cole se snaží přijít na to, co ovlivňuje jeho proměnu. Myslí si, že to hlavní není teplota. Jeho přítel Victor se totiž nemohl udržet v jedné formě - neustále se měnil z vlka v člověka a opačně. Ani Sam nevěděl, čím to je. Colea v domě objeví Isabel, která si všimne, že Cole značně zdemoloval obývák.
Po příjezdu ze studia Sam s Grace najdou u domu otce Isabel, který přivezl mrtvého vlka - Victora. Později večer se stav Grace zhorší - začne zvracet krev, takže ji Sam s Colem odvezou do nemocnice, kde Sam dostane do zubů od otce Grace.
Grace umírá a Cole má jednu teorii - že to, co ji zabíjí, je vlk v ní. Vypadá to, že když ji otec neúmyslně zapomněl v autě jednoho horkého dne vlka úplně nezničilo. Sam pak dovolí, aby Cole znovu Grace infikoval. Pomůžou potom Grace z pokoje a ta se změní ve vlka. Sam si je vědom toho, že musí najít skutečný lék jak pro ni, tak i pro sebe.

Cole zachraňoval situaci.
Ono vlastně ani pokračování Shiver nebylo vůbec potřeba, protože to byla kniha kompaktní, nepotřebující další navazování. Proto mi Linger tak moc nesednul; protože musím čekat až do července příštího roku.

1 komentářů:

Jeninas 5. srpna 2010 v 14:22  

Hm, já si Linger pročetla jen tak zběžně.
Když jsem dočetla Mrazení, myslela jsem si, jak strašně se na něj hned vrhnu, ale nějak jsem se nedokázala začíst, a tak jsem ochotná počkat do ledna na český překlad.
Prostě, jak říkáš, druhý díl nebyl potřeba...

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search