The Summoning (Darkest Powers #1)

Anotaci si můžete přečíst tady.

Chloe měla jednou špatný den, což vyústilo v to, že byla poslána do jakéhosi „blázince“ jménem Lyle House.
Abychom si to vyjasnili - Chloe vidí duchy. Ten, kterého viděla ve škole, jí prostě nechtěl dát pokoj, takže se snažila prchnout. Smůla spočívala v tom, že si učitelé mysleli, že se zbláznila.
Na místě se setkává s ostatními. Derek na ni působí jako morous, Tori se ukáže být mrchou táhnoucí se za Simonem už jen proto, že prozradila ostatním, proč tam je. Což Chloe nechce říkat, protože to jednak považuje za celkem nereálné, ale taky proto, aby si ostatní nemysleli, že je blázen.
Dva rezidenti ovšem odejdou - pro Petera si přijede rodina a Liz - poté, co údajně hodila tužku na učitelku a málem jí vypíchla oko - je odvezena pryč.

Derek ji navede k tomu, že by mohla být nekromantkou - mít tak schopnosti nejen vidět a mluvit s duchy, ale i vyvolávat mrtvé z hrobu. Poté, co se jednoho dne probudí a najde u sebe Liz, zjistí, že na tom možná něco bude, protože Liz se tam evidentně nenacházela ve své fyzické podobě, ale jako duch.
Simon s Derekem vypadají, že toho vědí hodně, takže se Chloe začne ptát. Simon jí prozradí (tedy, nejdřív to s Rae na vlastní pěst zjistí), že Derek je v ústavu kvůli své síle, Liz by mohla být šamanka, Simon sám je čaroděj a Rae by mohla být poloviční démonka. A Chloe je teda nekromantka.
Jinak je všechno fajn.

Rae Chloe poradí, jak se rychleji dostat zase zpátky do normálního světa - hrát podle pravidel, na sezeních přikyvovat a brát prášky. Ty však Chloe přestane brát, protože brání jejímu kontaktu s duchy. A protože si Tori myslí, že Chloe jí chce Simona přebrat a hrát si na hodnou holčičku, vyláká ji Tori do sklepení, kde jí vyřídí tak, že až se Chloe probere, bude svázáná a nevědomky z půdy pod sebou přivolá duše těl. Derek jí pomůže uklidnit se a duchy zas osvobodit. Za duchy se ale ještě vrátí, aby zjistili, co mají oni společného s těmi mrtvolami, protože jak jeden duch prozradí, ten, který dům postavil, tam dělal i pokusy na nadpřirozených bytostech, z čehož má Chloe podezření, že by něco mohlo hrozit i jim.

Simon s Derekem přijdou s nápadem na útěk. Simon chce najít svého otce, ale Derekovi se ven moc nechce, protože neumí odhadnout svoji sílu. Všechno dopadne tak, že se čtveřice rozdělí: Simon je s Rae a Chloe s Derekem, přičemž Chloe ho viděla, jak se téměř změnil ve... vlkodlaka. Sraz si dají v nedalekém skladišti. Protože je Tori práskla, byly na ně připravené osoby, které je měli dostat zpátky. Chloe se ve skladišti zraní, uvidí dalšího ducha a nakonec se s Rae vydá za svou tetou, která ji dostane na ošetření ruky... kde zjistí, že ji teta podvedla. Nařídí, aby všechny dostali zpátky kromě Dereka, kterého můžou odstřelit jako psa. Chloe uspí a probudí se v pokoji, ze kterého není úniku.

Takže první věc, která trkne: v knížce není žádný milostný trojúhelník nebo něco na ten způsob. A protože jsem zčásti romantik, nedá mi to, abych si trochu nezaspekulovala... Simon je milej, možná by se pro Chloe i hodil a tak, ale - nevím proč - by se mi líbilo, kdyby si začala s Derekem... no, uvidíme.
Knížka mě nechala tápat, protože stále teda nevím, co má Chloe a spol. společného s osobami pohřbenými ve sklepě. Nebezpečí jim evidentně hrozí, ale proč? Kvůli čemu by experimetovali na čarodějkách a podobných stvořeních? A proč ji tetička zradila? Mrcha jedna.
Čas to zjistit, jdu se pustit do dalšího dílu :)

1 komentářů:

Anonymní 29. prosince 2010 v 22:51  

Ahoj! Chtěla jsem se zeptat, jestli už jste tu někdo četl Ghostgirl? Slyšela jsem, že je to dobrá knížka - momentálně (do češtiny přeložený) je třetí díl. Dost mě to láká, ale knihovna nereaguje... :o( znova. A ještě Angelologii? Ta knížka má poměrně velkou reklamu, ale neznám nikoho, kdo by ji četl. Třeba se zde někdo najde... :o)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search