Captivate (Need #2)

Zara si je vědomá toho, že uvěznění skřítků v domě, kam člověk obyčejně ani nepáchne, není trvalé řešení. Co víc, když se ve městě objeví další král Astley a Zara na něj pokaždé zareaguje - zmodrá jí kůže -, ví, že se s tím musí něco udělat. Astley žádá pouze o to, aby ho Zara dovedla na místo, kde skřítky drží, propustila je (včetně svého otce, který tam je taky) a poskytla tak Astleyovi počty, které bude potřebovat na to, aby porazil jiného krále, který chce to, co patří otci Zary. To znamená území, vládu a i Zaru samotnou.
Ovšem Astley ji chce taky, jako svou královnu. Zara však stále trvá na tom, že je zamilovaná do Nicka.
Issie má zájem o Devyna, ovšem ten se spíš tahá s Cassidy, která - jak se ukáže - taky není zrovna obyčejná.
Když se Zara s Nickem vydá nakrmit uvězněné skřítky, najdou už jen zničený dům s mrtvolami. Zařin otec je zraněn, ale poté zmizí. Nick je též zraněn a zatímco se Zara snaží dovolat pomoci, pomalu umírá. Objeví se valkýra a Nicka odnese na místo zvané Valhalla, kde se shromažďuje armáda na bitvu všech bitev, která by měla všechno zničit.
A protože se chce Zara do Valhally dostat, aby přivedla Nicka zpět, rozhodne se, že se sama stane skřítkem a tím pádem Astleyovou královnou.
Pomůže jí s tím Astley. Pomůže jí po probuzení i s maskovacím kouzlem. Devyn ovšem hned pozná, co Zara provedla a zezačátku jí nevěří. Issie nevidí žádný rozdíl mezi skřítkem a člověkem a Zara zjistí, že Cassidy je napůl elf.
Dohromady tak začnou plánovat, jak Nicka dostat zpátky. Nejdřív ovšem musí zjistit, jak se vůbec do Valhally dostat..

Hodně dobrej díl.
Snad první knížka, ve které se přikláním spíš na stranu záporáka. Astley mi prostě přišel lepší než Nick. Asi jako rytíř v zářivé zbroji :D
V úterý vychází zřejmě už poslední díl, tak jsem zvědavá, jak Nick vezme fakt, že jeho slečna je někdo, koho by nejradši zabil..

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search