My Love Lies Bleeding (The Drake Chronicles #1)

Tak jsem zase tu :D
Tuhle knížku jsem sice dočetla už ve středu, ale protože jsem neměla čas/nebyla doma, něco k ní uvedu až dnes.

Solange to poslední dobou nemá moc jednoduché: v den jejích šestnáctých narozenin, které se kvapem blíží, se stane plnohodnotnou upírkou jako její rodiče a kupa bratrů. Ona je narozdíl od nich ale jiná: moc upírek se nerodí a královna Natasha z toho nemá zrovna radost, protože by ji potencionálně mohla sesadit z trůnu. Proměna ovšem není jediná věc, která ji trápí; na její rodinu byla vypsána odměna a díky feromonům, které upíří vydávají, se na ni doslova lepí jiní, jako například mocný upír Monmartre nebo i zabijáci upírů z Helios-Ra.
Jednoho z nich - Kierana - nešťastnou náhodou ze zajetí propustí Lucy, nejlepší kámoška Solange, která sama je sice člověk, ale o upírech ví a bere je takové, jací jsou. S bratrem Solalnge Nicholasem si Lucy padne do oka a jak zjistí, náklonost jde z obou stran.
Když se Solange vydá s několika bratry na návštěvu královny, je zprvu vyděšená. Dopadne to ovšem dobře.. dokud je v lesích nenapadnou Helios-Ra. Aby jejím příbuzným nebylo ublíženo, nakonec se dobrovolně vzdá. S Kieranem uprchne, skryjí se a jak se den proměny blíží, Solange je čím dál tím více špatně.
O zajetí Solange se doví i Nicholas s Lucy, kteří zareagují. Lucy se bude vydávat za členku Helios-Ra, která přivede Nicholase. Cílem totiž není jen zajetí Solange, ale i zničení celé rodiny Drakeů.
S Kieranem se Lucy potká před královnou, když tvrdí, že Solange je po smrti, čemuž Lucy nemůže uvěřit.
Celá situace nakonec skončí tak, že svou krev Solange nabídne Kieran, díky níž proměnu přežije. Poté ovšem zmizí. A Lucy začne randit s Nicholasem.

Tahle upířina se dobře četla. Přiznávám, že mě více bavilo číst příběh z pohledu Lucy než Solange, protože dialogy Lucy-Nicholas byly vtipné.
Zítra začnu druhý díl, teď jdu koukat na Stardust :)

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search