The Dark Divine (The Dark Divine #1)

Daniel.
Byl považován za člena rodiny. Za bratra Judea a Grace. Teď, poté, co se tři roky neukázal, se na něj nemyslí a už vůbec se o něm nemluví.
Jenže když na něj Grace znovu narazí ve škole, později u večeře jeho jméno zmíní. Judeova reakce ji přinutí ptát se, co se tenkrát tu noc stalo. Nikdo jí to ovšem nechce říct a její otázky nikdo nebere na vědomí.
A protože má Daniela pořád ráda, pomůže mu dostat se na školu. Judeovi se to moc nelíbí, že se s ním Grace stýká, ale nemůže s tím nic moc udělat.
Kdysi dávno začali ve městě mizet pochybné osoby a začala se objevovat jejich těla. Lidé začali mluvit o zrůdě Markhamské ulice. S Danielem zmizela i zrůda, s jeho návratem se začaly dít podivné věci. Jedna paní, která pomáhala otci Grace, umrzla a její tělo znetvořila zvířata. Gracein bratr James se ztratí, takže se ho vydá Grace s Danielem hledat. Najdou ho a pomocí Danielových (evidentně) nadlidských sil se dostanou domů. Slíbí, že to Grace vysvětlí.
Tvrdí, že je Urbat, že je jeho úkolem bojovat proti zlu a že ho Bůh, stejně jako jeho předky, obdařil nadlidskými schopnostmi. Čemuž Jude moc nechce věřit a protože jí nasadí brouka do hlavy, Grace začne googlovat.
Přijde na to, že onou zrůdou by mohl být i Daniel. Jak se jí ale přizná, šlo o jeho otce. Taky přizná, že je vlkodlak, z čehož se Grace docela zděsí. No a tak se s ním přestane stýkat a dá šanci Peteovi.
Gracein otec jí dal starou knížku, ve které jsou dopisy, ze kterých Grace přijde na způsob, jak Daniela vyléčit - tím, že ho zabije. Z lásky. Jen tak tak ho stihne ještě předtím, než odjede, a Daniel nakonec kývne na to, že jako souhlasí. Tedy že ho Grace zabije. Jednou.
Což přijde dost brzo. Jelikož Daniel prosil, aby Grace na žádnej ples nechodila, slíbila to. Jenže to porušila a šla. S Petem, který se choval jako jerk. Jude se rozhodne skoncovat to s Danielem a Grace nemůže nic dělat, protože ji Pete nechtěl pustit. Objeví se Don - taťkův pomocník, který mu jednou položil nůž na krk - a Petea bodne. Přijde Daniel, chce dostat Grace pryč, jenže je překvapí Jude.
Tenkrát v noci totiž Daniel Judea pokousal, takže se i z něj stal vlkodlak. Neúmyslně je kousnuta i Grace. Ta nakonec zabije Daniela, ze kterého se tak stane člověk.
Takže to má teď na triku Grace. A Jude odešel.

5-ti hvězdičkové hodnocení zkazilo fňukání Grace ala Bella. V jednu chvíli taky nevěděla, co chce. Navíc to, že nejdřív odmítal Daniel ji, pak ona zas jeho bylo docela podivné..
Mohla jsem čekat, že díky současnému trendu se v knížce bude vyskytovat nějaké to nadpřirozeno. Jenže já to vůbec netušila, protože anotace byla docela nicneříkající. Ale bylo to dobré. Bavilo mě to, jen ten Pete byl jako osina v zadku..

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search