Krvavé koleno (Anita Blake #5)

Anitě se všechno začíná sypat na hlavu: její zakázku tentokrát představuje oživení mrtvol ze hřbitova, ke kterému bude asi potřebovat lidskou oběť; oběti vraždy jsou v takovém stavu, jaký ještě Anita neviděla a stále je nucena randit jak s Richardem, tak i s Jeanem-Claudem.
Pan Stirling chce po Anitě oživení mrtvol, aby zjistil, zda je pozemek či není Bouvierů. Kdyby byl, hotel by si mohl jít postavit jinam.
Magnus Bouvier si oživení nebožtíků nepřeje a neváhá ani s použitím půvabu – svého elfského kouzla.
Mladíci doslova rozsekaní na kusy dají Anitě i Larrymu lehce zabrat, o kus dál narazí na mrtvolu Ellie, která se zanedlouho probudí jako upírka a její mladý zmizel neznámo kam. Když se proto Anita a pár policistů vydají na lov přítele-upíra, zaskočí je upíři jiní, mezi nimiž i jeden s mečem, který zřejmě zabil ty mladíky. Díky Jean-Claudovi, který na Anitino požádání přijede, zjistí jméno místního pána, teda spíše paní: Serephina. Navíc zjistí i jméno upíra s mečem: Xavier.
Při setkání Serephiny s Anitou málem dojde k tomu, že nikdo neodejde. Jean-Claude skoro skončil jako vyschlá švestka. Serephina má ve zvyku dávat všem to, co chtějí. V případě Magnuse to byla moc, v Anitině matka. Sama upírka touží ovšem pouze po nesmrtelnosti. Za Serephinou se Anita vydala jen proto, že potřebuje pomoc najít bratra zavražděné dívky, kterého by mohl mít v moci upír pedofil.
Anita pomalu začne zjišťovat, že Jean-Claude možná nebude až taková stvůra, jak si myslela.
Magnusova sestra Dorrie Anitě prozradí, že existuje jakési stvoření, kterému se jmenuje stejně jako jejich restaurace: Krvavé koleno. Magnus mu chodil na krev, aby získal část jeho nesmrtelnosti. Když se Anita s Larrym chystají oživit pouze pár mrtvých ze hřbitova, objeví se Janos – Serephinin podřízený – a dalších pár upírů, kteří přišli Anitu pozvat na večírek, který Serephina pořádá. Za přihlížení Anity je Stirling pár upírkami zabit a Ellie, která již mezitím povstala, se k hodování přidá. Jeffa – bratra Ellie – má Xavier. Krvavé koleno je volné a může si tak běhat po okolí a strašit.
Serephina teď má jeden cíl: chce Anitu a její krev nekromantky, jelikož si myslí, že díky ní bude nesmrtelná. Anita se jí vzdá, protože hrozí, že zabije Larryho. Na scéně se objeví i Koleno, které všichni dohromady zničí.
Když se Anita probere, zjistí, že je se Serephinou v hrobce. Dostane se ven, kde na ni čeká Magnus, který je ochoten udělat hodně, aby Anitu udržel uvnitř. Té se ale stejně podaří dostat ven. A tak jí poté nezbývá nic jiného, než se dívat, jak upíři uvnitř a Magnus hoří a ignorovat hlas matky, kterým ji Serephine láká na její pomoc..

Pomalu a jistě mi začíná docházet, že Anita nikdy nebude mít klid. Možná ani v tom hrobě ne.
Když po ní nejde její klientela, tak jsou to jiná stvoření... a pořád dokola.

2 komentářů:

Háňa Šinkorová 13. prosince 2010 v 16:44  

"Anita pomalu začne zjišťovat, že Jean-Claude možná nebude až taková stvůra, jak si myslela."
uuuu tak to se mi libi.) skoda u nas v knihovne jsou jen 3 dily.) ale stejne si to nekde sezenu.)

Anonymní 31. prosince 2010 v 20:19  

další díly se dají stahnout na internetu sice je to fan preklad ale muzu rict ze na velmy slusne urovni

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search