Akademie Evernight (Evernight #1)

Bianca chce pryč ze školy, protože si myslí, že tam prostě nepatří. Když ale realizuje svůj plán, doslova ji sestřelí Lucas, který si myslí, že ji někdo pronásleduje. Viz ukázka.
Pak se Lucas Biance ale vyhýbá a chvíli trvá, než si spolu zase promluví. Když se ho pak zeptá, proč se jí vyhýbal, Lucas odpoví, že se Bianca přátelí s lidma z Evernightu, kteří jsou moc krásní, chytří a úspěšní. A Lucas je proti nim a nehraje podle pravidel.
Když pak jedou na výlet do nedalekého města, Lucas se seznámí s rodiči Biancy. Když jsou pryč, Lucas se Biancu snaží proti nim poštvat a pohádají se kvůli tomu. V restauraci se pak Lucas popere s pár chlapíky, kteří si mysleli, že Biance dělal potíže.
No a tak spolu zase nemluví.
Biancu pozve na ples její spolužák Baltazar, který o ni má nejspíš zájem. Jenže tam mu pak dojde, že Biance se líbí někdo jiný. Překvapení! Objeví se Lucas a všechno je zase v pořádku.
Jenže pak Bianca Lucase kousne, lokne si krve, Lucas omdlí a Bianca zjistí, že je upír. Lucas si nic nepamatuje a Biance je nařízeno mu lhát.
Jednou se Bianca vydá na pomoc kamarádce, kterou obtěžuje Erich, její spolužák. V noci chodí po střeše a dělá rámus, takže Raquel nemůže spát. Když Bianca Ericha objeví, trochu pokecají a Bianca ho kousne. Další překvapení! Lucas stojí poblíž a všechno vidí. Zároveň mu dojde, co je Bianca zač.
Odjede na vánoční prázdniny a Bianca si už myslí, že se nevrátí.
Omyl, vrátí. Všechno zase dobrý, Lucas si nepřímo řekne o kousnutí a všichni jsou šťastní a spokojení.
Jednou, když je Bianca s Lucasem u jejích rodičů společně s pár spolužáky, Bianca řekne rodičům Lucasův příběh. Lucasův předek se popral a utekl pryč. V tu chvíli se strhne rvačka, ze který Lucas - stejně jako jeho předek - uteče.
Od rodičů se pak Bianca dozví, že je Lucas členem Černého kříže; lidí lovících upíry. Ihned se její rodiče vydají za ním, aby ho zničili. Upírům je ale proti srsti překročit řeku; Bianca ovšem jde a s Lucasem se potká.
Přizná, že je zabiják upírů a navrhne jí, aby šla s ním. Druhý den je pak z hotelu vyzvedne Lucasova matka, která je zavede do kostela, kde se nachází víc lidí z Černého kříže. Nutno podotknout, že nikdo kdomě Lucase neví o tom, že je Bianca upír. Teda skoro.
Pro Biancu si ovšem přijdou rodiče. Kostel zapálí, Bianca se rozhodne a odejde za rodiči s tím, aby ostatní nechali naživu.

Možná jsem tuhle sérii zezačátku podcenila. Řekla jsem si: Upíři? A zase na škole?! Zavánělo mi to Školou noci, která mě vůbec nenadchla. (Btw. stále ještě jsem nečetla ani ten druhej díl..)
Divnosti: o tom, že je Bianca upír („zázračné dítě“) se dozvídáme až v půlce knížky. Vůbec na tom není divný to, že jí rodiče upírský věci občas vyprávěli a že si její matka občas dopřávala skleničku krve. Bianca prostě tomu nepřikládala žádnou váhu.
Na jednu stranu mi tam něco prostě nesedlo, na druhou se to dobře četlo. Takže pokráčko příští týden.
Ještě něco: proč jsou většinou hlavní hrdinové blond? Nechápu.

5 komentářů:

Anonymní 6. července 2010 v 21:09  

Bianca je zrzka. :) a Zoye ze školy noci je Cherokee. :)) u školy noci je nejlepší 3. díl, to mi pak až ruply nervy a musela jsem zbylé 4 díly dočíst v AJ... A Bella je taky bruneta, o Rose z VA nemlvě.
Jitka

Nicole 9. července 2010 v 10:20  

Já teď ale myslela Lucase :D

Anonymní 13. července 2010 v 11:29  

ale Lucas má zlatohnědý vlasy Biaca to popisuje hned v první kapitole

Anonymní 21. července 2010 v 23:42  

hl.muž hrdina - Edward -NE, Zavržený-NE,Vam. akademie -NE, u školi noci- těžko říct kterej je její TOP :D děcucha jedna :D
Lenka

Anonymní 21. července 2010 v 23:43  

*děvucha :D

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search