Hourglass (Evernight #3)

Ze začátku varuju před spoilery! A že jich tenhle díl má požehnaně :D
Poté, co Bianca utekla s Lucasem z Evernightu, se začíná sžívat s jejich životem. Lucasův nevlastní otec Eduardo ji učí se bránit nebo se svou kamarádkou Raquel učí brousit zbraně. Všichni odjeli do centrály v New Yorku, kde je Bianca s Raquel stranou od ostatních, aby si prověřili, zda jim můžou věřit. Bianca zažívá krušný chvíle bez krve.
Jednou na hlídce se odpojí od Lucase s tím, že si jde chytit něco k jídlu. Místo toho zamíří do internetové kavárny, odkud pošle rodičům meila s tím, že je s Lucasem a je v pohodě.
O pár dní později centrálu napadnou upíři. Biancu si vyhmátne ředitelka z Evernightu a pokecá si s ní. Padne několik lovců, mezi nimiž se nachází i Eduardo. Baltazar padl jako zajatec a všichni chtějí vědět, proč upíři zaútočili. Lucas s Biancou mezitím vymýšlejí plán, jak ho odtamtud dostat.
Jednoho dne náhodou spatří Raquel s Danou Biancu, jak pije krev. Lucas jim to všechno vysvětlí, protože Bianca není schopná mluvit. Nechají Biancu být, protože jim Lucas prozradí, že za pár dní oba zmizí. V noci jsou ovšem oba probuzeni a předvedeni před pár lovců. Zjistí se, že Lucas je silnější než obyčejný člověk a oba mají být odvezeni kamsi na prozkoumání. Dana jim ovšem pomůže utéct a Biance tak dojde, že ji práskla Raquel. Baltazara odvezou ke známému a Bianca s Lucasem si najdou hotel, kde zůstanou do té doby, než jim Lucasův bývalý spolubydlící Vic nabídne, že můžou zůstat ve vinném sklípku domu jeho rodičů, kteří na čas odjeli pryč. Oba si najdou práci.
Mrcha Charity si je párkrát vyhmátne. Donutí Biancu poprosit o to, aby z ní udělala upíra, protože jedině pak propustí Lucase. V opačném případě zemře. Zachrání je ale přízrak, který upíry rozptýlí, takže Bianca a Lucas mají čas na to, aby utekli.
Biance se pak začne dělat špatně. Jednou sebou sekne v práci a když ji Lucas vezme k doktorovi, Bianca vezme nohy na ramena poté, co sestřička zjistí, že něco s její tělesnou teplotou a krevním tlakem není v pořádku.
Situace se zhorší... a Bianca umře. Stane se z ní přízrak, který sleduje Lucase, jak společně s Baltazarem pohřbívají její tělo na zahradě Vicových rodičů. Oba se pak vydají za Charity, protože nemají co ztratit. Biance pomůže duch Maxie, který v tom domě byl. S pomocí řetízku, který dostala od Lucase k narozeninám se pak Bianca může zase „zhmotnit“. Když pak přijede Vic s Ranulfem (dalším upírem), všechno jim vysvětlí. Společně je dovede za Lucasem a Baltazarem, kteří si to mezitím rozdávají s upíry.
Oba, Baltazar i Lucas, jsou dost překvapení, že Biancu vidí. Charity využije Lucasovo zaváhání a do dna ho vysaje. A tak se Lucasova noční můra stává pravdou – bude z něj upír.

Série začíná hezky gradovat. Z ní je duch, z něho se stane upír. Oba druhy by se měly nesnášet, ale pochybuju, že by to autorka dotáhla až tak daleko.

2 komentářů:

Anonymní 11. srpna 2010 v 17:49  

To zní dost zajímavě ;-)

Anonymní 15. listopadu 2010 v 18:29  

Waw...Můžu říct,že jak první část,tak i tu druhou jsem četla jedním dechem...Dlouho mě žadná knížka tak moc nenatchla. A nejvíc se těším na tu třetí část,podle toho co jsem si přečetla bude hodně zajimavá :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search