Terry Pratchett - Na nepřítele

Anotace:
Nómové s napětím očekávají Jasný úsvit nových zítřků. Jenže s jasnými úsvity je obvykle ta potíž, že po nich následují zamračené dny. A s deštěm. Život vně Obchodu je o hodně studenější, než si to deset centimetrů vysocí nómové představovali. A taky tam nejsou žádné zdi... celé je to velmi znepokojující. Přesto, nómové se ve svém novém domově - opuštěném lomu - postupně zabydlují. Ale jen do té doby, než se objeví oznámení, že lom bude znovu otevřen. Je jasné, že pak přijdou lidé a začnou dělat nepořádek (jako obvykle). Tentokrát se s nimi nómové chystají bojovat - pokud se jim podaří oživit záhadného draka v hoře.

Protože tak nějak podstata nastíněna v anotaci, napíšu jen, jak se to vyvíjí v lomu. Nómové skutečně oživí draka - stavební bagr. Společně spojí síly a vydají se vzdorovat lidem. Ti samozřejmě nevědí, co se děje. Myslí si, že bagr jede sám. A protože se objeví auta se světlem na střeše, nómové ujedou do nedaleké stodoly, kde je překvapí objekt na obloze, který ji zcela zastínil. Něco jako mega létající talíř, řekla bych. A dolů se snese „výtahem“ květina. Konkrétně bromélie.

Víte, co mě štve? Že tohle je druhej díl. Třetí mám na polici a ten první jsem asi v knihovně přehlídla..

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search