Stargazer/Hvězdopravec (Evernight #2)

Bianca se s Lucasem už pěkně dlouhou dobu neviděla. Lucas posílá po svém bývalém spolubydlícím vzkazy pro Biancu. V jednom napíše Lucas místo setkání a Bianca se tam vypraví. Po cestě potká jinou upírku. Dají se do řeči a nakonec Biancu doprovodí. Když ovšem uvidí Lucase, pozná v něm lovce upírů z Černého kříže. Neznámá se pak snaží Biancu chránit, ale ta ji uklidňuje, že jí nic nehrozí. Upírka uteče a nedohoní ji ani posily z Černého kříže.
Když se pak Bianca vrací na akademii, načapá ji Baltazar. Popíše mu, koho potkali a on v upírce pozná svoji sestru Charity, kterou už pár desítek let neviděl. Dohodnou se: budou dělat, že spolu chodí, Bianca bude moci častěji pryč z akademie za Lucasem a Baltazar ochrání svoji sestru před Černým křížem. Rodiče Biancy to přijmou s tím, že ji Baltazar víc zasvětí do upířího světa.
Bianca občas potkává přízraky, duchy, kterým zjevně o něco jde. Snaží se Biance něco sdělit, ale ona nechápe. Spolu s Baltazarem se také pokouší přijít na to, proč ředitelka přijímá i lidské studenty. Biancu pak napadne, že to má co dělat s přízraky. Lidé na akademii jsou s nimi nějak spojení. Postupem času to začne vypadat, že jdou přízraky jenom po ní. Jednou, když je s Baltazarem, se přízrak zjeví a Bianca málem umrzne. Bianca začne naléhat na rodiče a ti jí pak řeknou, že kdysi se dohodli s přízraky, že jakmile Bianca dosáhne určitého věku, stane se (vraždou) přízrakem, místo upírky. Ředitelka pak Biancu přemístí jinam do bezpečí.
Ještě předtím se na schůzce Bianca s Lucasem pohádá a myslí si, že je mezi nimi konec. Bianca náhodou potká svoji spolužačku, Charity ji ale nakonec zabije.
Uběhne několik měsíců, když Bianca narazí na Lucase v areálu školy. Všechno mu vysvětlí a on ji chce z akademie dostat pryč. Bianca chce ale počkat na svoji poslední zkoušku.
Překvapení nastane ve chvíli, kdy přijde Charity požádat o útočiště. Ukáže se, jaká to je mrcha, když ředitelce práskne, že Bianca s Baltazarem po ní celý rok šli a přitom se vídali s Lucasem. Charity navíc Černému kříži nakecala, že ředitelka chce zmasakrovat lidské studenty, takže se Černý kříž rozhodne zakročit a zmasakrovat je.
A tak propukne bitva, Lucas najde Biancu a ještě spolu s její spolubydlící Raquel utečou do bezpečí úkrytu Černého kříže. Tam se Raquel přidá na jejich stranu v boji proti upírům, stejně jako Bianca, která nemá jinou možnost.

Evidentně jsem tuhle sérii podcenila. Čte se to dobře a i děj je vcelku zajímavej. Takže v nejbližší době zhltnu i třetí díl.. a pak už jen čekat na poslední.

2 komentářů:

Anonymní 13. července 2010 v 8:56  

ahooj, kolik dílů ma Akademie Evernight? a jaké názvy mají jednotlivé díly.
Mod díky.
Čauu

Nicole 13. července 2010 v 10:42  

U nás vyšly zatím dva díly: Akademie Evernight a Hvězdopravec.
Další dva díly v originále se jmenují Hourglass (#3) a Afterlife (#4).

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search