Maria Beaumont - Ďábelská světice

Anotace:
Amy by si mohla vychutnávat slasti života, utrácet vydělané peníze a užívat slávy, jenže má to háček. Její matka, upjatá a puritánská paní Bickerstaffová, je natolik vyhraněná osoba, že Amy v obavách, aby ji nerozladila, před ní tají kde co. Ve snaze ventilovat zklamání z předchozího nevydařeného vztahu se pustí do psaní, nabitého erotikou, pochopitelně pod pseudonymem. Kniha jde na odbyt, jenže tím Amy zabředá do dalších problémů a ustavičně se strachuje, kdy to na ni praskne. Život jí komplikuje nejen matka, ale i novináři ve snaze odhalit její totožnost, pohledný šéf i bývalý, sexem posedlý přítel. Nakonec dochází k názoru, že každý z nás tají něco, o čem je lepší pomlčet.

Amy je nabídnut honorář závratné výše, ale bude muset napsat ještě další dvě díla. To se jí moc nezamlouvá, protože už nemá odkud čerpat inspiraci.
Její bývalý přítel Jake ji pozve na rande, když na sebe doslova narazí. Amy už si začne myslet, že se změnil, jenže se pak ukáže, že to tak vůbec není.
Kdykoli má Amy promluvit s Lewisem (svým šéfem), nezmůže se na víc než na mumlání. Celá kloudná věta z ní vypadne jen málokdy.
Její matka si myslí, že má otec milenku. Amy se svojí sestrou Lisou si tedy najímají detektiva, který jim poté dodá kompromitující fotky. Když to Lisa na otce vytáhne, odpoví jim, že jen chystal oslavu pro jejich matku k narozeninám.
K Amy domů přijede Ant, její dlouholetý kamarád homosexuál, o němž si její matka myslí, že je kněz. Když to všechno praskne, matka vyrazí posprejovat dveře nedalekého kostela, za což je zavřena přes noc do vězení. Jednou k ní její matka přijde, Amy pošle pryč a nevědomky se vyzpovídá Antovi, jakožto knězovi. Ten pak dlouho odmítá cokoli prozradit, nakonec ale přizná, že její matka měla aférku.
Lisa pořád tlačí na Amy, aby se přiznala ke knížce, kterou napsala, dřív, než na to přijdou novináři. Jenže Amy se nemůže vymáčknout, a tak to Lisa vezme do vlastních rukou - a řekne, že ji napsala ona.
Poté, co všechno vyklopí Lewisovi, se dají dohromady. Amy skončí v práci a Lisa za ní přebere povinnosti jako dělání rozhovorů s novináři. Amy si tak může užívat klidu.

Tohle byla sranda! :D

2 komentářů:

Bejí 30. července 2010 v 8:38  

Tuhle knížku jsem si koupila v levných knihách a abych pravdu řekla .. už mi nějakou dobu leží nepřečtená na poličce. Ale jestli za to stojí, tak si ji přečtu :).
Mimochodem .. skvělá stránka, vážně smekám ;). Já si tohle všechno spíš píšu do sešitu, ale proč se s tím nepodělit i s ostatními. Baví mě to tu :)

Nicole 30. července 2010 v 14:42  

Díky za uznání :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search