Fade (Dream Catcher #2)

Kapitán má podezření, že na střední škole, na kterou chodí i Janie s Cabelem, řádí násilník. Janie má proto za úkol sledovat sny ostatních. Cabelovi se nelíbí, že by se Janie měla v tomto případě angažovat, nemůže s tím ale nic udělat.
Zpočátku všechno vypadá v pořádku, dokud Janie neuvízne ve snu svojí spolužačky Stacey, které se zdá, že ji v autě někdo zezadu přepadne. Když pak utíká, násilník běží za ní.
Janie pak začne podezřívat chemikáře. Všechno jí vychvaluje, dojde i na nějaké nevinné dotýkání a pak Janie dokonce pozve na svoji párty, kde budou studenti ze skupiny. Janie přijme nabídku, protože si myslí, že je na správné stopě.
Od kapitána dostala Janie hromadu spisů, kterými se musí prokousat. Najde i zápisník té slepé paní, o kterou se starala. Ona byla stejná jako Janie. Do zápisníku si napsala všechno, co zjistila. Sny mohou za to, že oslepla. Po nějaké době už ani nebyla schopná zvednout tužku do ruky.
Na party nejdříve chemikář tvrdí, že je v punči jenom trochu vodky, za nějakou dobu jsou ale všichni namazaný. Kromě Janie. Jenže i ona se pak začne cítit divně a dojde jí, že nějaké drogy byly i v jídle.
Janie se pak vzbudí v nemocnici, kde jí Kapitán vysvětlí, že nic z toho, co se stalo, není její chyba. Učitele pochytali a vyhodili ze školy. Násilníkem se pak ukáže být tělocvikář, ne chemikář.
Cabe si chce dát pauzu. Několik týdnů spolu nemluví. Janie se poté doví, že se o ní bál, že by se jí něco mohlo stát. Taky mu musí vyklopit, jak to s ní bude dál.

Kdybych se neflákala, mohla jsem to mít přečtený už někdy minulej týden! Prázdniny jsou holt strašná vymoženost :D

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search