L. J. Smith - Upíří deníky (#1-4)

Probuzení
Elena Gilbert je sobecká a arogantní. Na škole není nikdo, kdo by jí buď nezáviděl, nebo ji neobdivoval. Když se objeví nový spolužák, Elena si prostě řekne, že ho musí mít. Stefan se snaží nic si s ní nezačít, protože ví, jak to dopadlo s Katherine. Ale nevydrží mu to. Vyklopí Eleně, jak to tenkrát bylo, a Elena v cizinci, kterého párkrát potkala, pozná Stefanova bratra Damona. Ten pak na Halloween zabije jednoho učitele a Stefan si není jistý, jestli to neudělal on sám. Stefan zmizí a Elena se instinktivně vydá hledat Damona.
Souboj
Elena prostě ví, že to byl Damon. Pomocí Bonnie pak Stefana najdou v jedné studni. Elena pak postupně dává krev oběma bratrům, zároveň ji od nich i dostává. Zasnoubí se se Stefanem. Neznámá síla pak zapříčiní Eleninu nehodu v autě, při které přijde o život. Stefan viní Damona, a tak se za ním vydá, aby si to s ním vyřídil.
+ Elenino chování se výrazně zlepšilo.
Zášť
Ale Elena není mrtvá. Stal se z ní upír. Když uvidí bratry bojovat, nejprve se zastane Damona. Naštěstí jí všechno brzy dojde. Společně se pak postaví proti neznámé síle, která terorizuje Elenino městečko. Ukáže se, že onou neznámou sílou byla Katherine, která si s bratříčkama chtěla trochu pohrát a pokárat je za to, že se proti sobě postavili, když jim Katherine dala dar nesmrtelnosti. To ona strčila Stefana do studny. Elena pak obětuje vlastní život za to, aby všichni ostatní byli v bezpečí. Katherine zabije.
Temné shledání
Stefan s Damonem jsou v Itálii a Bonnie má podivné sny, ve kterých vystupuje Elena. Ta jí chce něco říct, ale vždycky je přerušena. Když pak pošle pro Stefana, bratři se vrátí, aby zarazili řádění neznámého vraha. Stefan pak odhalí Elenina spolužáka Tylera jako vlkodlaka, který mu vysype, že se kamarádíčkuje s upírem. Z toho se vyklube Katherinin „stvořitel“ Klaus. Vyřídí téměř Damona i Stefana, ovšem objeví se neklidné duše z občanské války v čele s Elenou a Klause zničí. Elena pak zmizí.. a zase se vrátí jako smrtelník.

Já vím, trvalo mi to, než jsem se k tomu dokopala.. Nakonec to vůbec nebylo špatný počteníčko. Člověk se do toho zabral, myslel si, že ví, co se stane a autorka to nakonec vymyslela tak, že se stalo úplně něco jiného. Srovnávat seriál a knížky je ošemetný.. seriál je dobrej, ale poslední dva díly knížek taky mají něco do sebe.
Na tuhle sérii navazuje jiná. Její první díl Nightfall vyjde u nás rozdělen do dvou částí: Návrat (říjen 2010) a Soumrak (leden 2011).
Více na českých stránkách.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search