Sophie Littlefield - Banished (Banished #1)

Není moc pro co žít v Gypsumu ve státě Missouri – nebo „Smetišti“, jak bohaté děti nazývají sešlé sousedství, kde žije šestnáctiletá Hailey Tarbell. Hailey dojde, kam nikdy nebude patřit – ne k populárním dětem na škole, ne ke zmetkům, dokonce ani ne ke své kruté, nemocné babičce, která rozděluje drogy z jejich sklepa. Hailey nikdy nepoznala svou mrtvou matku a nemá žádnou představu o tom, kdo je její otec, ale aspoň má čtyřletého nevlastního bratra Chuba. Jakmile jí bude osmnáct, Hailey plánuje, že vezme Chuba pryč z Gypsum a začne nový život někde, kde je nikdo nenajde.
Ovšem když se její spolužák zraní na tělocviku, Hailey objeví dar uzdravování, o kterém nevěděla, že ho ovládá – a který nemůže ignorovat. Nejen, že umí léčit, může oživit i umírajícího. Zmatená svými schopnostmi Hailey hledá odpovědi, nachází však pouze víc otázek až do doby, kdy se v babiččině domě ukáže záhadná návštěvnice, tvrdící, že je Haileyina teta Prairie.
Jsou zde lidé, kteří se nezastaví před ničím, aby Hailey ve „Smetišti“ udrželi, žijící z dědictví zoufalství a utrpení. Ale když Prairie zachrání Hailey a Chuba před ozbrojenými útočníky, kteří napadnou babiččin dům uprostřed noci, Hailey se musí rozhodnout, komu bude věřit. Zničí je všechny Praireina minulost a dlouho pohřbené tajemství, které ji donutilo před lety odejít z Gypsum? Protože na to Hailey brzy přijde, její schopnost léčit je jen začátek.


Další knížka, kterou si pohlídám :)

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search