Isaac Marion - Warm Bodies

R je zombie. Nemá žádné jméno, žádné vzpomínky a žádný puls, ale má sny. Trochu se liší od svého kolegy Mrtvého. Mezi ruinami opuštěného města potkává R dívku. Jmenuje se Julie a je opakem všeho, co zná – teplá, světlá a velmi živá, je výbuchem barvy v šedé pochmurné krajině. Z důvodů, kterým nerozumí, si R vybere záchranu Julie místo toho, aby ji snědl, a napjatý, ale přesto něžný vztah začíná. Nikdy dříve se to nestalo. Porušuje to pravidla a odporuje logice, ale R už není více spokojený se životem v hrobě. Chce znovu dýchat, chce žít a Julie mu chce pomoct. Ale jejich ponurý, hnijící svět se nezmění bez boje...

Ten cover mi připomíná doktora House, vám ne? :D

1 komentářů:

Anonymní 1. listopadu 2010 v 9:46  

Ahojda,
House to připomíná, ale jinak mě to moc nezaujalo. Zombie mi prostě přijdou odporný a představa, že bych se měla zamilovat do něčeho takového je snad ještě horší. Upíři jsou sexy, kultivovaní, krásní, ale zombie???
Juth

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search