Forbidden

Lochan, nejstarší z pěti sourozenců, je extrémně plachý a má problémy byť už jen s tím, aby před třídou přečetl svou výborně napsanou práci, o což ho požádala učitelka. Nemá ani moc přátel, nejvýřečnější je asi tak doma se svými sourozenci.
Naproti tomu Maya takové problémy neřeší. Jejich společným problémem je ale jejich matka, která si začíná libovat v alkoholu a návštěvách (trvajících i několik dní) u svého nového přítele, který nemá v nejmenším úmyslu se s ní nějak vážněji zaplést. Po nějaké době se s ní Lochan začne hádat kvůli pěnezům, protože ostatní sourozenci potřebují jak nové věci do školy, tak je i nutné kupovat jídlo.
Když si vyrazí Maya ven s klukem z vyššího ročníku, ale tak nějak zjistí, že to není ono. V tom momentu, kdy přijde domů, si oba - jak Lochan, tak Maya - uvědomí, že se do sebe zamilovali.
Lochan se tomu zpočátku brání, protože ví, že to rozhodně není správné. Maya to naopak bere tak, že jí je jedno, jak o incestu smýšlejí ostatní, ona Lochana miluje a chce s ním být.
A tak začnou oba využívat krátkých a vzácných chvilek, kdy se můžou políbit a držet se za ruku bez toho, aniž by je někdo objevil.
Otázku sexu považují za tabu, protože tím by porušili tu poslední hranici, za kterou už je to nelegální a trestné. Ale když jsou jejich sourozenci pryč z domu, nevydrží to.
Všechno se nehorázně zkomplikuje ve chvíli, kdy je načapá jejich matka, která zase po době vyjímečně přišla domů. Ztropí scénu a zavolá policii, která Lochana odvede. Ještě předtím se s Mayou domluvil na tom, že on bude za toho, kdo ji do všeho nutil a Maya neměla na vybranou.
Na policii Lochana zpovídají a ten jim řekne vše do nejmenších detailů. S jeho verzí ale nesouhlasí ta Mayina, která jim řekla čistou pravdu. Po chvíli přemýšlení a při vzpomínce na Mayu se Lochan v cele oběsí.
Maya poté plánuje, že se po návratu z Lochanova pohřbu půjde sama zabít na místo, na které jednou vzala Lochana a kde měli klid. Nakonec si ale slíbí (a slíbí to i Lochanovi), že to neudělá, zatím. Už je proto, aby někdo zůstal jejich mladším sourozencům.

Tahle knížka je úžasná. Emocionálně hodně nabitá. Jak jsem sama zjistila, je čím dál tím víc knih, které mě dohánějí k slzám... Je se mnou něco?
Samotné téma incestu chvíli působí tak, že si řeknete, že to, co dělají, je špatné a nemorální, na druhou stranu je jejich vztah působivý a nechcete, aby skončil.
Lochanovo rozhodnutí mě (celkem nepříjemně) zaskočilo, bála jsem se, že by se tak mohla rozhodnout i Maya. Autorka si ale asi řekla, že už by to byla moc velká tragédie, takže donutila Mayu k změně plánu.
Ať už si o tomto tématu myslíte cokoli, knížku doporučuju :)

5 komentářů:

Adrianga 24. října 2010 v 21:25  

Wow.. zní to zajímavě.. něco originálního.. přečtu si to

Anonymní 25. října 2010 v 8:40  

Taky se mi to líbí... Nevíš, kdy to asi vyjde u nás??? A je to jen jedna knížka nebo to bude série?

Nicole 25. října 2010 v 14:47  

Nevím, jestli to vyjde u nás a nejedná se o sérii, jak by to pokračovalo dál? :)

Anonymní 25. října 2010 v 20:25  

Kéž by to u nás taky vyšlo.
Jinak... Jak by to pokračovalo dál fakt newim... Ale kdoví, v týhle době maj autoři fakt bujnou fantazii :D
Chtěla jsem se jen ujistit - myslela jsem si, že je to jen jedna kniha...
Jo... A doufám, že jestli někde zjistíš, že to u nás vydaj, tak nám dáš vědět. Dík :)

LucilleDanion 25. října 2010 v 21:26  

Kéž by to vyšlo u nás :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search