Crescendo (Hush, Hush #2)

Považovali jste Zavrženého za dost dobrou knížku?
Tak to jste ještě nečetli Crescendo.

Následují SPOILERY! Kdo nechce vědět, jak se co vyvíjí, nechť nečte dál!
Nebudu to moc rozepisovat:
Vztah Nory a Patche začne skřípat poté, co mu Nora náhodou řekne, že ho miluje. Zatímco Nora sleduje, jak Patch odjíždí, uvědomuje si, že to nejspíš neměla říkat.
K Noře na návštěvu zamíří Scott, dávný kamarád. Na jeho chování jí přijde něco zvláštního a uvědomí si, že by mohl být nefilim.
S Patchem se Nora šeredně pohádá a celé to vyústí v to, že se rozejdou. Nora pak zuří i kvůli tomu, že jí Patch nechtěl prozradit, co dělal u Marcie, své úhlavní nepřítelkyně, se kterou je ve dvojici na hodinách chemie. Patchovi vpálí do obličeje, že už nechce, aby byl jejím strážným andělem. Od té doby se tedy začne nebezpečně často poflakovat kolem Marcie a Nora zažívá krušné časy. Patch jí taky prozradil, že jsou sledováni archanděly, kteří se ho snaží zbavit.
Nora obdrží prsten se vzkazem, že jeho vlastník - Černá ruka - zabil jejího otce. Do toho ještě začne vídat jeho ducha a snaží se ze všech sil objasnit, co se mu stalo a jestli zde není možnost, že by mohl být naživu.
I přesto, že už Patch s Norou není, dává na ni pozor a zachrání jí nejednou kůži. Vee začne randit s Rixonem. Patch začne Noru navštěvovat ve snech a snaží se jí něco sdělit, jenže Nora mu nedává žádnou šanci.
Kdysi dávno Chauncey založil spolek, který bojoval proti tomu, aby byli nefilim po dva týdny každý rok zbaveni vlády nad svým tělem. Scott byl členem. Něco málo o Černé ruce prozradí, ale mluví o nefilim, zatímco Patch je padlý anděl. Patch se stane strážným andělem Marcie.
Marcie prozradí Noře, že její matka vždycky nepracuje mimo město, jak si myslela. Její matka má prý poměr s Marciným otcem, a tak se Nora začne ptát, jestli náhodou není Marcie její sestra.
Nora se při příležitosti poptá na Černou ruku a Rixon jí odpoví, že je to bývalá Patchova přezdívka. Od té chvíle ho Nora začne podezřívat z vraždy jejího otce. Lstí se dostane do Patchova domu, kde najde další prsteny. Byt vyletí do vzduchu, ale Nora vyvázne živá. Další lstí také objeví, že i Scott má takový prsten. Vezme ho, a Scott se začne dožadovat jeho vrácení. Rixon s Vee zachrání situaci; Scott je zatčen, jenže z vězení uprchne.
Nora si vyrazila s Vee do zábavního parku. Scott ji najde, Rixon ho postřelí a v podzemních tunelech pod lunaparkem zjistí Nora pravdu: Scott ji nechtěl zabít, jen chtěl zpátky svůj prsten; Patch jejího otce nezabil a Rixon nebyl tím, kým se zdál být. To on zabil jejího otce a teď se chystal zabít (pardon, obětovat) Noru, aby se stal člověkem. Nora uteče a najde zraněného Scotta. Prozradí jí, že v den, kdy byl Nořin domnělý otec zabit, ho měl chránit, ale neudělal to. Nora je stejně Rixonem postřelena. Ukáže se, že všechno to nastražil Rixon.
Nora s Patchem se zase dají dohromady, vyrazí spolu do lunaparku a překvapí je nečekaná návštěva nefilim v čele s pravou Černou rukou - Hankem, otcem Marcie -, který chce vědět, zda má Nora něco společného se smrtí Chaunceyho.

Tadá, pokračování příští podzim.
Nemám ráda, když dočítám posledních řekněme 40 stránek a stále nevím, jakým směrem se bude konec ubírat. Natožpak na poslední stránce.
Když Becca psala na blog, že v Crescendu je zvrat, nečekala jsem, že to vlastně budou tři:

  • Marcie a sestra Nory?
  • Rixon jako záporák?
  • a ten třetí jsem zapomněla/dopíšu po vyspání
Musím ale přiznat, že mi vadil nedostatek Patche. A uteklo to strašně rychle. Sotva jsem začala a už jsem byla na konci.
Becca opět nezklamala a napsala výbornou knihu. Doslova jsem se nemohla odtrhnout od stránek a čas jsem na pár hodin zcela přestala vnímat. Však uvidíte sami. Navíc jsem nebyla ani blízko k tomu, co se stalo, prostě si můžete hádat cokoli, ale máte jistotu, že to tak rozhodně nebude.
Na konci mi nezbylo nic jinýho, než nevěřícně kroutit hlavou. To byla teda jízda!

Tak snad abych šla spát, ne? Nebo taky ne..

3 komentářů:

Judit 30. října 2010 v 10:31  

SPOILERY!!
Mne na knihe vadilo jedine to, že sa tam vysvetlilo veľmi málo vecí. Napríklad ako ďaleko to vlastne Patch "dotiahol" s Marcie? Čakala som, že sa nejak vysvetlí ten ich bozk, jeho šiltka u Marcie, to, prečo dal Marcie kľúč od svojho auta alebo čo robili Marcine bikiny v jeho aute...pretože sa stavím, že tieto veci neboli v pracovnej náplni strážneho anjela (ok, bozk možno musel hrať, aby si Marcie myslela, že s ňou je preto, lebo ju chce ale čo ten zvyšok?)Čudujem sa,že sa cez to Nora na konci tak rýchlo preniesla. Každopádne, Crescendo bolo rozhodne lepšie než Hush Hush a číta sa to fakt samo.

madlenka 30. října 2010 v 22:21  

Nesnáším, když musím celý článek přeskočit kvůli spoilerům! :) Další díl až za rok?! Hádám, že ještě stojí za to počkat...

*Emmgirl* 31. října 2010 v 17:35  

Páni, moc děkuju za krásný článek. :-)

Jsem ráda, že se nakonec dali Patch a Nora zase dohromady, patří k sobě.. Jenže se nemůžu dočkat dalšího dílu (a to jsem tenhle ještě nečetla :D) a nesmírně doufám v to, že je nakonec nerozdělí!!! Patří k sobě. :))
Jinak nedostatek Patche? To se mi nelíbí :/ Ale jak jsem tak četla, že spolu Patch s MArcie byli, myslela jsem, že vyletím z kůže! Jak to? Musí být s Norou :D:D

Moc děkuju. :) Ráda bych si knihu přečetla, ale bojím se té angličtiny. :(

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search