Beautiful Creatures (Caster Chronicles #1)

Ethan Wate trpí živými nočními můrami, ve kterých není schopen zachránit neznámou dívku. Neví, jak vypadá, to mu ovšem dojde v momentě, kdy se do města přistěhuje neteř místního podivína a blázna Macona Ravenwooda. Automaticky se tak jeho pověst přenese i na ni a lidé se k ní tak chovají, kromě Ethana, který je k ní přitahován. Lena se zpočátku brání sblížení se s ním, povolí ale ve chvíli, kdy zjistí, že jsou schopni se spolu dorozumívat pouze myšlenkami.
Ve třídě pak silou Leniných schopností a pod tlakem spolužáků praskne okno. Všichni ji rázem mají za nebezpečí pro město. Ethan – tím, že se s Lenou baví – je „vyloučen“ ze společnosti, zároveň zjistí, že je Lena něco na způsob čarodějky. Pozná také i ostatní členy Leniny rodiny, kteří jsou taktéž obdařeni různými schopnostmi.
Macon jednou Leně prozradí, že v den jejích šestnáctých narozenin se rozhodne, zda bude dobrá nebo zlá. S jednou zlou už se Ethan seznámil, a to když do města přijela Lenina sestřenice Ridley.
Jednou Ethan s Lenou najdou starý přívěšek, kterého když se dotknou, uvidí záblesky událostí z minulosti. Na přívěšku jsou iniciály patřící prapraprastrýci Ethana, jenž dezertoval v občanské válce a zamiloval se do dívky, jako byla Lena.
Hospodyně u Ethana doma Amma i Macon se chovají zvláštně, když zjistí, že Ethan ten přívěšek má.
Přítelkyně Ethanovi matky Marian jim pomůže při pátrání po tom, komu přívěšek patřil. Společně pak díky němu zjistí, že Genevieve snahou zachránit Ethana neúmyslně proklela všechny potomky krve jako má Lena, a stanou se tak těmi špatnými. Začnou tak pátrat po Knize měsíců, odkud vzala Genevieve to kouzlo. Marian je proto zavede do knihovny Casterů (Lena je Caster), kde po ní pátrají. Nakonec ji však najdou v hrobě Genevieve. Žádné kouzlo na to, aby zvrátili to, co se má stát, tam ovšem nenajdou.
Lenina matka Sarafine se ji pokusí zabít. Ethan ji z toho dostane a Macon se začne domnívat, že i Ethan má nějakou moc, protože porušil kruh krve. Jak se ukáže, Sarafine je ta nejhorší žijící čarodějkou. Lena je navíc Přirozenou a nejsou tak zcela známi její schopnosti.
Čas do narozenin plyne a Ethan se snaží o to, aby se Lena nevzdávala. Ta to ovšem nevidí jinak, než že se stane zlou. V den D se u Leny doma ukáží její spolužáci s Ridley s tím, že pro ni přichystali oslavu. Macon nesouhlasí s tím, aby šla, Lena ovšem uteče. Ethan pak musí jít zachraňovat svého otce, který od smrti své ženy zůstával zavřený ve svém pokoji s tím, že psal knihu a ven vylézal jen v noci. Žádnou knihu ovšem nepsal a Ethan ho začal považovat za blázna. Ridley prozradí, že pouze pracuje pro Sarafine a Ethanova otce nakonec ušetří.
Když se vrátí k Leně, objeví na místě matku svého nejlepšího kámoše Linka, která se ukáže nebýt onou matkou, ale Sarafine pouze sídlící v ní. Macon je při potyčce s ní zraněn a Ethan spěchá pro Marian, která jeho a Linka dostane tunely pod knihovnou do Lenina domu. Pak spolu s několika členy rodiny spěchají zase Lenou. Sarafin sděluje Leně, že má na výběr a co se bude dít: když se stane dobrou, ti zlí zemřou; ovšem když se sama stane zlou, její rodina zemře. Také jí řekne, že s Ethanem nikdy nemůže být – fyzicky -, aniž by ho to zabilo. Ovšem stane-li se tou zlou, problém už to nebude.
Ethan je Sarafine zraněn a tak dorazí i Amma, aby mu s Lenou pomohly. Tím, že zachrání Ethana ovšem zemře Macon. Sama Lena nějak svými schopnostmi zabrání tomu, aby se stala buď dobrou, nebo zlou.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search