Rick Riordan - Moře nestvůr (Percy Jackson #2)

Percy Jackson už si zvykl na to, že není jen tak obyčejný kluk z New Yorku - jako syn boha moří Poseidóna patří do dvou světů, lidského i mytologického, kde se to hemží záludnými a krvelačnými nestvůrami. A spousta těch příšer, které dřív znal jenom ze starých řechkých pověstí, mu teď usiluje o život... Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho sesype celá lavina problémů - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover se dostane do problémů a Táboru Polokrevných hrozí zničení. A tak se Percy a jeho přátelé vydávají na další nebezpečnou výpravu...

Na hodině tělocviku Percyho před lidožrouty zachrání Tyson, který se ukáže být kyklopem. Když dorazí společně do tábora, najdou ho okupovaný kovovými býky, které Tyson a pár dalších vyřídí. Zjistí se, že Thailiin strom je otrávený a tábor tak není chráněn. Poseidón prohlásí Tysona za svého syna.
V noci se mu zdají sny o Groverovi. Ten, zavřený v jeskyni a lapen kyklopem, si plete vlečku ke svatebním šatům. Kyklop totiž neví, že je Grover satyr. Percy díky snu zjistí, že šanci, jak znovu uzdravit Thaliin strom a tím chránit tábor, představuje zlaté roucho, které kyklop střeží.
Percy, Anabeth a Tyson se proto vydají bez povolení na další výpravu. Po cestě narazí na Luka, který stále chce zničit Olymp, celou západní civilizaci a oživit Krona, vypořádají se s harpyjemi a sirénami a také s hydrami, které prodávají koblihy. Poté, co Clarisse - snaživá polokrevná z tábora - zapříčiní, že se jejich loď potopí, se Percy domnívá, že je Tyson mrtvý.
Ovšem když už jsou konečně v cíli, kde kyklop a jeho masožravé ovečky chrání rouno, Tyson se objeví a rouno přinese. Kyklopa Percy napálí jako tenkrát Odysseus a s rounem a Groverem zamíří domů.
Jak se ukáže, zlaté rouno nejen uzdraví Thaliin strom, ono ji také osvobodí - a Percy najde pod stromem dívku Thalii. Proroctví praví, že na potomkovi velké trojky bude záviset, zda-li budou bohové nadále existovat. Takže teď je to buď Percy, nebo Thalia.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search