Kimberly Derting - The Body Finder (The Body Finder #1)

Violet Ambrose se potýká se dvěma hlavními problémy: Jayem Heatonem a svou morbidní tajnou schopností. Zatímco je šestnáctiletá Violet zmatená svými city ke svému nejlepšímu příteli od dětství, více ji rozrušuje její schopnost vycítit mrtvá těla – nebo alespoň těla těch, kteří byli zavražděni. Už od mala cítí odezvy, které mrtví na světě zanechávají... a otisky, které se vážou k jejich vrahům.
Violet nikdy nepokládala svůj zvláštní talent za dar; většinou ji to zavedlo k nalezení mrtvých ptáků, které jí nechala kočka. Ale nyní sériový vrah terorizuje její malé město a odezvy místních dívek, ke kterým se přihlásil, ji pronásledují téměř denně a Violet si uvědomuje, že je možná jedinou osobou, která ho může zastavit.
Navzdory prudké starostlivosti o ni Jay neochotně souhlasí s tím, že Violet pomůže najít vraha – a Violet je nervózní z naděje, že Jayovy úmysly jsou mnohem víc než přátelské. Ale i přesto, že se stále víc zamilovává, dostává se Violet blíž a blíž k odhalení vraha... a tomu, že se sama stane jeho obětí.

Po prázdninách začne Jaye vnímat jinak nejenom Violet, ale i další slečny ze školy, které se za ním začnou táhnout, což Violet zrovna nesedí, protože předpokládá, že ji Jay bere jen jako svou kámošku. A postupem času začne doufat ve víc, zároveň to ale popírá a chce, aby vše zůstalo při starém.
Když s Jayem narazí na mrtvolu dívky, která ji doslova přitáhne, vytuší, že se něco děje. V dalších dnech zmizí další dívky a Violet si usmyslí, že by toho vraha mohla vypátrat. Jenže to Jay odmítá, a tak využije Gradyho, který by chtěl být víc než Violetin kamarád. Na druhou stranu i Grady se pokusí Violet využít, přičemž včas zasáhne Jay.
A vztah je na světě. Konečně, říkali si všichni v jejím okolí, Violet to ale jaksi nebrala na vědomí.
Při pátrání po další zmizelé dívce se Violet podaří narazit na vraha, kterého podle otisků pozná. Zavolá strýčkovi šerifovi, muže zadrží a Violet si myslí, že už bude všechno v pohodě.
Omyl, vrah totiž nebyl jeden. Ještě je tu komplic, který je rozhodnutý vyřadit Violet ze hry. Což se mu málem skutečně podaří, kdyby nebylo Jaye, který se jí vydal na pomoc. A tak začne před Violetiným domem hlídkovat strážník a ona sama si krátí čas děláním úkolů s Jayem. Myslela si, že se na blížící se ples nedostane, ale Jay se umluví a můžou vyrazit.
A komplic ji mezitím sleduje a čeká na chvilku, kdy bude sama..
... což nastane, když se Violet zdrží na záchodech. Navštíví ji strážník a hned jí nedojde, o koho se jedná. Violet se snaží získat čas, jenže pak je nucena odejít s ním. Potkají Jaye, ten pozná, o co jde a vrah vytáhne zbraň. Všechno dobře dopadne; Jaye kulka jen lízne a vraha zabije Violetin strýček, který se vyskytl v pravou chvíli na pravém místě.

Kniha jedním slovem: Jaaaaay!
Jako vážně, kdo by tohohle kluka nemiloval? Nejen, že je Violetin nejlepší kámoš už hooodně dlouho a zná její tajemství, ale on by pro ni udělal první poslední.
Už dlouho jsem nebyla takhle začtená; důkazem můžou být následující situace:
- Učitel matiky přišel k mé lavici a podíval se na cover. „Je to zajímavější než já?“ zeptal se. Kdyby tak věděl! „Není to ani česky,“ řekla jsem jen. On jen protočil oči a odešel.
- Spolužačka na mě ve třídě volala a mně nějakou dobu trvalo, než jsem na to přišla.
- Málem jsem minula zastávku při odpolední cestě autobusem domů.
Nejsem moc na detektivky a už vůbec ne na červenou knihovnu, ale The Body Finder je jejich skvělá kombinace. Jak Violet, tak Jay to oba cítili stejně a jenom se tahali za nos. Že jim to ale trvalo, než se dali dohromady!
Ani nevíte, jak mě naštvalo, že mi nešlo předobjednat si druhý díl, protože jsem na účtu neměla dost peněz...

4 komentářů:

Syki 15. ledna 2011 v 11:35  

TEAM JAY !!!

Anonymní 15. ledna 2011 v 18:46  

Vyjde to i u nás?? :D
S "TEAM JAY" souhlasím... :)

Mish@ 15. ledna 2011 v 21:27  

Na tu už si dlouho brousím zuby, ale podle vašich ohlasů stejně jediné co upoutá mou pozornost bude hlavní hrdina, stálo to za to?:D

Anonymní 17. ledna 2011 v 18:24  

Ahoj prosimtě, máš tu knížku v compu??? Moc ráda bych si jí přečetla tak jestli bys mi jí neposlala na mail :)). Moc bych ti byla vděčná. Děkuju Annie

mail: annabellasszony@seznam.cz

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search