Kelley Armstrong - The Reckoning (Darkest Powers #3)

Jen před dvěma týdny, život byl příliš předvídatelný. Ale to bylo předtím, než jsem viděla svého prvního ducha. Nyní, spolu se svými nadpřirozenými přáteli Tori, Derekem a Simonem, utíkám od Edison Group, která nás geneticky pozměnila jako část jejich nekalého experimentu. Schováváme se v bezpečném domě, který nemusí být tak bezpečný jak se zdá. Stejně brzy odejdeme, abychom zachránili ty, které jsme nechali za sebou a zničili Edison Group... nebo v to doufáme.

O co tak zhruba jde ve finále: dům, ve kterém se nacházejí, vážně není nijak bez much; jednak proto, že Chloe narazí na ducha Royce, který zabil svého bratra a sám byl zabit, ale i na ducha jejich otce, který vysloví přání ovládnutí Chloeina těla. Čemuž se nakonec ubrání a ducha pošle do patřičných mezí.
Trojúhelník Simon-Chloe-Derek začíná gradovat. A protože je Simon chytrý chlapec-čaroděj, přijde na to, že je ještě někdo další. Derek má stále tendenci na Chloe křičet, když provede něco špatně. Ale začne se zlepšovat a to, že by on měl být ten někdo, se mu zdá směšné. I Chloe. Zpočátku.
Andrew pošle čtveřici na pomoc pár lidí/nadpřirozených od něj ze skupiny, která je proti tomu, co provádí Edison Group. Jenže za nějakou chvíli i oni sami zjistí, že je toho na ně moc. Sám Andrew se zdá jako správnej chlapík, jenže pak Tori s Chloe najdou v jeho počítači emaily, které to vyvrátí. Když Chloe cestovala s Derekem za Tori a Simonem, narazili na dva vlkodlaky, kteří chtěli vzít Dereka k místní smečce. Podaří se jim sice utéct, ale v době, kdy Derek projde svou první kompletní proměnou, na ně narazí zas, přičemž je jeden z nich vystrašen zombie-králíčkem a zombie-pejskem a následně zabit. Po Derekovi zkrátka někdo jde, a tentokrát už ho chtějí pryč. Otázkou je, kdo?

Chloe netrápí jen to, že na ně někdo šije boudu, ke všemu ještě přemýšlí nad tím, jak je na tom její teta Lauren a Rae, která je práskla. Andrewa podrobí křížovému výslechu, dozví se, že jsou obklíčeni komandem se zbraněmi, které se nebudou bát použít a začnou tak plánovat útěk. Plány jim zhatí Andreowi kolegové, kteří dorazí jakoby nic. Dereka uklidí do podkroví. A pak přijde útok, při kterém přijde Andrew o život... a Chloe se probudí tam, odkud utekla. Spolu se Simonem. Na řadu tak přijde pomoc od poloviční démonky, které Chloe slíbila vysvobození. Úkol je jednoduchý: dostat se přes množství stráží, osvobodit Simona, Lauren a Rae a prchnout daleko... no, ono to možná nebude tak jednoduché. Ale protože na pomoc přispěchá zamilovaný vlkodlak Derek s duchem Liz, kterou byla Chloe schopná zase přivolat, přeci jen se to podaří. Matka Tori zemře a Chloe ji jako zombie poštve proti Davidoffovi, který šéfoval v Lyle House.
Všichni ve zdraví prchnou a spolu se vypraví někam, kde je nikdo nedostane.

Tohle byla moc dobrá série. Děj z jednoho dílu chytí tak, že nezbývá nic jiného, než se v nejbližší době pustit i do druhého. Což byl můj případ. Postava Chloe se mi líbila; z dívky, která nebyla ničím vyjímečná, se vyloupla nekromantka se schopnostmi, které - jak jí prozradili i někteří duchové - by ve svém mladém věku vůbec neměla mít. Ale přesto jsou dvě věci, které se mi nelíbily.
Tak za prvé: i když se zdál být Simon pro Chloe tou pravou volbou, nakonec skončila s Derekem. Ti dva měli za celou sérii řadu potyček, při nichž se zdálo, že Derek nedělá nic jiného, než na Chloe řve, jak je hloupá. Bum a najednou je všechno vyřešeno v průběhu zhruba sta stránek a z tohoto páru nekromantka-vlkodlak se stal pár. Tou druhou věcí, která byla docela závažnější, je osud Rae a Chloeina otce - jak je v knížce řečeno, pro Rae se měla zastavit její matka. Nicméně poté už o ní nepadne ani slovo, a tak možnost pro nějaké pořádné vypořádání neexistuje. Nebo jsem já moc pomstychtivá? Otec Chloe na její hlavu vypsal odměnu za vypátrání a Chloe mu chtěla jenom říct, že je všechno v pohodě. Nedostala šanci.
A vůbec mi přišlo, že je závěr nějak useknutý a zrychlený, jako by se autorka nemohla dočkat, až zasedne ke stolu a začne psát novou sérii. No, tak snad už spěchat nebude.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search