Kiersten White - Paranormalcy (Paranormalcy #1)

Divné, ačkoli pracuje pro Mezinárodní paranomální kontrolní agenturu, Evie si vždycky myslela, že je normální. Jistě, její nejlepší kamarádka je mořská panna, její bývalý přítel je víla (pozn. má víla i mužský rod? :D), zamilovává se do měňavce a ona je jediná osoba, která dokáže prokouknout kouzlo nadpřirozena, ale stejně. Normální.
Jenže teď nadpřirození umírají a Eviiny sny se plní strašidelnými hlasy a záhadnými proroctvími. Brzy si uvědomí, že tu může být spojení mezi jejími schopnostmi a spoustou náhlých úmrtí. Nejen to, ale může být i ve středu temného vílího proroctví slibujícího zničení všech nadpřirozených bytostí.

Evie nemá moc normální život. Ať už se jedná o její kámošku Lish, se kterou si povídá přes sklo, bývalého vílího přítele Retha, který o ni evidentně pořád má zájem nebo o to, že bych chtěla jako normální chodit do školy, což jí šéfová Raquel nechce dovolit. Háček je v tom, že ona není normální.
Do agentury se jednoho dne vloupá vodní chlapec Lend, díky jehož schopnostem si ho tam nechají. Což poskytne Evie kámošit s někým aspoň trochu normálním (ne že by Lish jen tak mohla vylézt ven z akvária..). No samozřejmě, ona se líbí jemu, on jí a Reth jenom prohlašuje, že je Evie jeho.
A pak je tu i ta záležitost s jakýmsi stvořením, které nadpřirozené postupně likviduje. Zabije i Lish a pár dalších osob v agentuře. Vivian, osoba s velice podobnými schopnostmi jako má Evie, která o nich moc neví, je všechny zabíjí tak, že vysává jejich duše, což ji dělá mocnou. Snaží se Evie ukecat do toho, aby byly jako dvě sestřičky a ničily společně. Jenže Evie nakonec její trik použije proti ní a zbaví se jí.

Tady bych to celé ukončila. Happily ever after. Ať Evie s Lendem mají klidně sto paranormálních dětí.. A to budou ještě dva díly!
Celé to bylo zvláštní.. Evie se slabostí pro růžovou působící jako jakási policie. Srší vtipnými poznámkami, ale stejně je tak trochu.. otravná. Lend byl v pohodě, prostě ten typ, který pro svou milou udělá všechno, co bude moct. Reth, proboha! Dlouho mě už nikdo takhle nevytáčel! Kdybych mohla lusknout prsty a úplně ho vygumovat z celé knížky, neváhala bych ani vteřinu.
Prostě takový průměr. Nic extra, ale ani nic vyloženě hrozného.

4 komentářů:

Taylor 23. ledna 2011 v 14:38  

Ha! Uvažovala jsem o koupi tohohle, ale díky za článek, bude stačit ebook... a to ještě kdoví jestli .)

Syki 23. ledna 2011 v 14:54  

Já jsem vydržela tuhle knížku číst jenom prvních pár chvil a pak jsem to musela vzdát...

A víš co... já taky furt uvažuju, jestli má výraz "víla" nějaký počeštěný mužský ekvivalent... Protože to je taky děs běs, když si čtu o nějakém vílím muži a v hlavě se tomu počeštěnému cosik musím prostě smát :D

Judit 23. ledna 2011 v 17:41  

ja som si knihu kúpila v originále ale bola som dosť sklamaná. Eve sa snažila byť vtipná, ale väčšinou bola iba trápna a ako si už povedala, otravná. Štýl písania bol na môj vkus príliš detinský a to "Bleep" mi zakaždým dvíhalo hladinu adrenalínu v krvi. Prežila by som to, ak by kniha mala aspoň nejaký zvlášť zaujímavý a napínavý dej alebo dobrú romantickú zápletku ale bohužiaľ, nekonalo sa.

Simčila 25. ledna 2011 v 19:55  

O knižke som nepočula, obálka ma zaujala, ale ako som tak čítala recenziu, asi sa knižke vyhnem :) Asi opäť platí: pekný obal, zhnité vnútro (netvrdím, že to bolo až také zlé, fakt to neviem :D len sa mi to hodilo). No ktovie, možno ostatné časti budú lepšie, pretože sa autorka potrebovala rozpísať. Resp. - aspoň v to dúfajme :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search