Kelley Armstrong - The Awakening (Darkest Powers #2)

Kdybyste mě potkali před pár týdny, pravděpodobně byste mě popsali jako obyčejnou teenagerku – jako někoho normálního. Nyní se můj život navždy změnil a jsem tak daleko od normálu, jak jen to jde. Žijící vědecký experiment – nejen, že vidím duchy, ale byla jsem geneticky pozměněna hrozivou organizací nazývanou Edison Group.
Co to znamená? Pro začátek, jsem dospívající nekromantka, jejíž schopnosti jsou mimo kontrolu; vyvolám mrtvé, aniž by se o to pokoušela. Věř mi, není to schopnost, jakou bys chtěl mít. Nikdy.
Nyní utíkám, abych si zachránila život se třemi svými nadpřirozenými přáteli – okouzlujícím kouzelníkem, cynickým vlkodlakem a nabručenou čarodějkou – a musíme najít někoho, kdo nám může pomoct předtím, než nás Edison Group najde.

Řekla bych, že druhý díl je o chlup horší než první.. a přesto je stejně dobrý. V The Summoning byl děj možná zajímavější, ale ve dvojce se to všechno začíná prohlubovat a zjišťujeme i některé novinky.
Třeba to, že Chloe i ve spaní dokáže vyvolávat mrtvé ve svém okolí. Včetně zvířat.
Nebo že by Chloeina teta nemusela být ta špatná. Nebo Tori, kdo je údajně napráskal při útěku. Jak se ukáže, Rae je napráskala a pobyt u Edison Group si náramně užívá.
Chloe se dostane do kanceláře ředitele Davidoffa, kde zjistí, že se jí a ostatním hrabali v genech, díky čemuž nemají svoje schopnosti tak úplně pod kontrolou. Šance k útěku se chopí Chloe hned, jak ji dostane; spolu s Tori se jim podaří zmizet, když se oni a jejich hlídači vypraví hledat Dereka se Simonem. Chloeina teta značne pomůže, což ji (možná?) stálo život. Chloe se podaří rozluštit zprávu od Simona a tak se všichni setkají.

Čtveřice se tak vydá na cestu za Andrewem, přítelem Simonova otce. Po cestě se musí potýkat s bandou slečen na ulici, která si zuřivě uzurpuje svoje místo, se zombíky, které Chloe nechtěně vyvolá nebo třeba s další Derekovou skoro-proměnou. Nemluvě o tom, že vztah Derek-Chloe je sice nejdříve poněkud.. vyostřený, ale poté už se to začne lepšit. Bude velice zajímavé sledovat, jak to celé dopadne, protože Simon už taky začal cosi naznačovat.. Andrewa přeci jen najdou a Chloe si myslí, že viděla ducha své tety. Což ji nutí se ptát: je mrtvá?

Některé otázky z prvního dílu stále zůstávají nezodpovězeny a k nim se přidalo pár i ze druhého dílu. Je zajímavé sledovat, jak se Chloe postupně seznamuje se svými schopnostmi, které by ve svém věku neměla mít. A stále čekám, kdo to teda bude - jestli někdo -: Derek nebo Simon?

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search