Cynthia Hand - Unearthly (Unearthly #1)

Na začátku je chlapec stojící mezi stromy…
Clara Gardner se nedávno dozvěděla, že je zčásti anděl. Mít andělskou krev v žilách ji činí nejen chytřejší, silnější a rychlejší než lidi (slovo, jak si uvědomila, které se na ni již nevztahuje), ale znamená to, že má poslání, něco, kvůli čemu byla vyslána na zem. Ovšem není snadné přijít na to, co by to mohlo být.
Její vize zuřícího lesního požáru a svůdného cizince ji zavedou na novou školu v novém městě. Když se setká s Christianem, kdo se ukáže být tím chlapcem jejích snů (doslova), vypadá to, že všechno zapadne do sebe – a od sebe zároveň. Protože je tu jiný chlapec, Tucker, který působí na Clarinu méně andělskou stranu.
Jak se Clara pokouší najít cestu ve světě, kterému již nerozumí, setká se s nespatřeným nebezpečím a rozhodnutími, které si myslela, že nikdy nebude muset činit – mezi poctivostí a podvodem, láskou a povinností, dobrem a zlem. Když se oheň z jejích vizí konečně vznítí, bude Clara připravená čelit svému osudu?

Judit už měla příležitost tuto knížku si přečíst, na její anglickou recenzi se můžete podívat na jejím blogu.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search