Alyson Noël - Night Star (The Immortals #5)

Zezačátku opět varuju před spoilery!

Haven stále obviňuje Ever ze smrti jejího přítele Romana nehledě na to, jak moc se Ever snaží přesvědčit ji, že to byla nehoda. Teď je odhlodlaná stáhnout Ever dolů... a zničit Damena a Judea, když už je u toho. Jejím prvním krokem je rozdělit Ever a Damena – a má k tomu munici.
Skryté v jedné z minulých životů Ever je strašné tajemství o Damenovi – tajemství, které odhaluje nová fakta o jejím vztahu s Judem, ale je tak temné a hrozné, že může stačit k tomu, aby ji a Damena rozdělilo jednou provždy. Jak Ever čelí svému největšímu strachu o chlapce, se kterým chce strávit věčnost, je vržena do smrtícího střetu s Haven, který by je mohl zničit všechny.
Bude to stát všechno, co má – a objevit schopnosti, o kterých nevěděla, že má – aby čelila svému nejstrašnějšímu nepříteli. Ale aby vyhrála, musí se nejdřív sama sebe zeptat: stojí její vlastní přežití za uvěznění Haven do věčné temnoty Země stínů? A bude zjištění pravdy o Damově minulosti klíčem k jejich budoucnosti?

Jak si stojíme?
Ever: i když v tomhle díle už to nebylo tak markantní, pořád jde o tu stejnou otravnou holku, která stále neví, co chce. A i přesto, že je přeci jasné, že musí skončit s Damenem a že ti dva před sebou mají celou věčnost času, musí se ptát a pídit po odpovědi, jestli neměla skončit s někým jiným. V tomto případě s Judem, kterému vztah s ní v minulosti nikdy nevyšel. Ever teda nakonec přišla na to, že Damen je její spřízněnou duší, ale nejsem si jistá, co Alyson Noël vymyslí do posledního dílu. Zase nějaké překvapení? Kdo koho zabije tentokrát?

Damen: ale ale, že on má tajemství? Z anotace to působí tak, že to bude asi něco hodně velkého, ale chyba lávky. Kdekoli se nachomýtl Jude, aby se o něco pokusil, zjevil se zčistajasna Damen, aby si Ever přebral pro sebe, a to i za cenu toho, že ji odtrhl od rodiny. Pořád jde ale o toho zamilovanýho blbce, který – i když v tu dobu byli zase na chvíli od sebe – ji pozoruje, strachuje se o ni a doufá, že se k němu Ever zase vrátí. Vtipné představit si, jaké by to bylo, kdyby přeci jen Ever v pořádí už pátém díle přešla na stranu Judea...
Navíc, Damen je neuvěřitelně optimistický. Kam na to chodí? Snad neměl jedinou chvilku, kdy by ho nepřepadla deprese (kromě druhého dílu, ale to nebyla tak docela jeho vina) a stále věří, že se všechno vyřeší a že všechno dopadne dobře a že s Ever stráví věčnost.. Asi moc koukal na pohádky, jinak nevim.

Haven: tři hvězdičky díky ní. Na to, jaká byla zpočátku Eveřina nejlepší kámoška a dělaly takové ty holčičí věci, teď ji začne obviňovat nejen z toho, že zabila Romana (který žil jen pro Drinu a kterého zabil Jude), ale i z toho, že díky ní je taková, jaká je. A tak se chce pomstít. Co pomstít, ona ji chce rovnou zabít. Navíc se z ní stane závislačka na onom elixíru a její schopnosti se jí začnou vymykat kontrole. Své místečko u stolu oblíbených si užívá jen do určité doby. Ever se jí skutečně podaří zlikvidovat – nebo si to aspoň myslela. Jenže ta se povznesla a její neslabší místo už jí netrápí. Vrátí se, Haven vyvalí oči a nestačí se divit. Načež skončí mrtvá ona rukou Ever.
Haven to celé krásně okořenila a díky ní se v celé knize vůbec něco pořádného dělo. Thumbs up!

Miles: vrátí se po výletu do Itálie, Damen mu práskne všechno, co by měl vědět a mezi stranami Ever-Haven si nevybírá.

Jude: kdo je tahle osoba, proboha? Jude má neuvěřitelnou schopnost se nachomýtnout vždy na to nesprávném místě v nesprávný čas. Nejdřív se mu podaří zabít Romana ještě před tím, než Ever předá onen protilék, který by jí a Damenovi umožnil se skutečně dotknout (čti: mít sex), a nyní se mu to podaří zase. Tedy, ne nikoho zabít, ale roli v Havenině smrti hrál taky. Se zlomeným srdcem se rozhodl se obětovat pro Ever, aby dostala to, co chce... což nakonec skončí v ohni.

V těch všech čakrách, elixírech, magiích a energiích už začínám mít binec. Vůbec si nejsem jistá, jestli ten poslední díl chci číst nebo ne. Abyste věděli, od druhého dílu jde o ty samé věci: něco, co využije Ever k pochybám, jestli má být s tím Damenem nebo ne, o omílání jejích minulých životů, o kterých – jak zjistila – nevěděla úplně všechno a taky to, že nemůže být tak úplně s Damenem. Vážně se bojím toho, co Alyson Noël vymyslí. Bůh při nás!

1 komentářů:

Syki 24. ledna 2011 v 22:17  

Och, bože, to je žalostné... :D Už se vidím, jak budu bít hlavou o zeď, když to budu v budoucnu číst. Asi tak, jako u prvního dílu Upířích deníků :D

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search