Book Depository

Je docela dobře možné, že už jste o této stránce slyšeli.
Jestli ne, chyba!

Když jsem o ní slyšela prvně já, nevěřila jsem tomu, že by se neplatilo žádné poštovné, když se knížky objednávají až z Anglie.
Tak jsem to zkusila, s pomocí Dream.less, kterou tímto děkuji, jsem se dostala až k samotnému objednání a dneska mi přišel Clockwork Angel. Zaplatila jsem v přepočtu necelých 220,-, toť vše!
Prubla jsem i britský Amazon. Dneska mi přišlo první objednané cédo, zítra to druhé :D
PS: Na cestě jsou další dvě knížky :D

14 komentářů:

naivety 20. září 2010 v 19:12  

Tak to je super, že to je fakt bez placení poštovného. :) Takže si pak chci obědnat knížku Forbidden. :)

Dream.less 20. září 2010 v 20:11  

Tak to jsem ráda že se povedlo :) Na lepší knihkupectví než BD jsem ještě nenarazila. Tu kreditku ti teda nakonec vzali? A jak dlouho trvala cesta? :)

Nicole 20. září 2010 v 20:16  

Kreditka nakonec vůbec nebyla problém, oni jenom byly zablokovaný transakce do zahraničí, což se snadno vyřešilo :D CA jsem objednávala 14., ono by se to možná stihlo i v pátek ale co, už je doma :)

Jařena 10. října 2010 v 12:03  

Ahoj, mám teda menší dotaz - jakým stylem je možno platit? Stačí třeba internetbanking? Poučte mě prosím xD

Nicole 10. října 2010 v 12:30  

Tyhle pojmy bych měla znát, ale neznám :D Pokud je to to, co dělám já, tak se tak asi dá platit, tzn. normálně přes účet, po objednávce ti strhnou příslušnou částku z účtu. Nebo to jde i přes Paypal, pokud máš :)

Jařena 10. října 2010 v 16:15  

Paypal právě nemám.. zatím se mi ho nechtělo zařizovat.. No právě jsem měl na mysli jestli mi stačí korunky na mém GE účtu xD =) ale vůbec nwm jestli si odtamtud něco objednat - s mými znalostmi aj.. je těžké číst anglické knihy ? (učím se teprve 3 roky.. takže niic mooc

Nicole 10. října 2010 v 16:59  

Korunky na GE účtu ti budou stačit :D Na otázku, jestli je těžké číst v aj, je docela složitý odpovědět. Každý se jazyky učí jinak, knížky v originále čtu asi 8 měsíců a postupem času to šlo pořád líp. Ale doporučila bych to, procvičíš si jazyk a uvidíš, že časem taky budeš hltat originály stejně jako překlady :)

Jařena 10. října 2010 v 17:13  

Super.. díky za názor.. Zkusím to.. Mohla bys mi poslat pár ebooků, které podle tebe stojí za to? třeba na email? jardahodek@seznam.cz ... Díky

Anonymní 11. prosince 2010 v 23:44  

Ahojky, chtěla jsem se jen zeptat. Když sis objednávala knížky z bookdepository, zadávalas jméno a adresu doručení i s čárkami a háčky? Já totiž bohužel jo, a obávám se, že to jejich systém nerozpoznal a tudíž to nemusí dorazit...:( Jsem z toho teď celá na větvi...

Nicole 12. prosince 2010 v 0:11  

Nn, čárky a háčky jsem vůbec nepsala :)

Anonymní 16. března 2011 v 15:51  

Ahojky,
můžu se zeptat jaký typ karty jsi používala při platbě na book depository? Objednávka mi nešla poslat a v bance mi řekli, že problém může být v tom, že mám kartu k běžnému účtu a ne kreditní úvěrovou kartu. A ještě bych se chtěla zeptat, kdo doručuje balík v ČR (PPL, Česká pošta). Díky moc...

Nicole 16. března 2011 v 16:22  

Já mám embosovanou kartu, tzn. že jsou je na ní vytlačené číslo karty, jméno atd. Radila bych i zkontrolování toho, jestli máš aktivované platby do zahraničí, mně to kvůli tomu taky zpočátku nešlo. Jinak balíky doručuje PPL.

Anonymní 16. března 2011 v 17:07  

A máš tu kartu k normálnímu účtu, ne k úvěru? Aktivovanou kartu na platby do zahraničí mám,embosovanou taky, peníze na účtu taky- tak já už fakt nevím:) A ještě jsem narazila při vyplňování formuláře na issue number karty, co by to mohlo být?
Díky mooc

Nicole 17. března 2011 v 17:38  

Jop, kartu mám normální. Issue number? Nezadalas třeba špatně číslo karty?

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search