Maximum Ride: Experiment s Andílkou (Maximum Ride #1)

6 dětí - Tesák, Iggy, Brepta, Pšouk, Andílka, ti všichni v čele s Maxi - si osamoceně žijí v odloučení od lidí. Nejedná se o normální děti; jejich DNA je zkřížená s ptačí a výsledkem je to, že mají křídla. Poté, co jejich adoptivní rodič Jeb, který je unesl ze Školy a za nějakou dobu i zmizel, je má Maxi všechny na povel. Když si jednoho dne společně vyjdou ven, překvapí je Likvidátoři, mutanti, kteří se dokážou přeměnit na vlky a nejmladší Andílku unesou. Maxi, Tesák a Brepta se vydávají na záchrannou misi, ostatní zůstavají doma. Po cestě se Maxi na chvíli od ostatních odloučí, aby pomohla jedné dívce z nesnází. Sama pak schytá broky do ramene. Pomůže jí zachráněná dívka a její matka, která díky rentgenu zjistí, že má Maxi v ruce čip. Křídla už taky nejsou déle tajemstvím.
Na Andílce jsou mezitím prováděny různé testy a zkoušky jejích schopností. Setká se také ovšem s Jebem, kterého automaticky zařadí mezi nepřátele.
Když se Maxi znovu přidá k Tesákovi a Breptě, najde i zbylé dva členy hejna, kteří se k nim připojili. Jejich obydlí totiž napadli Likvidátoři a Iggy sestrojil bombu, kterou je vyřídili. Pak odletěli.
Hejno se dostane až do Školy, kde jsou zajati. Podaří se jim ale uprchnout i s Andílkou a vydají se hledat Ústav, kde by všichni mohli najít informace o svých rodičích. Vydají se do New Yorku a ani tam jim nedají pokoj jak Likvidátoři, tak i policisté. Maxi začnou trápit silné bolesti hlavy, které vyústí v to, že v hlavě začne slyšet hlas. Postupně ji navede tunely pod zemí do onoho Ústavu, odkud si v rychlosti odnesou cenné informace. Jak jinak, Likvidátoři jsou jim i tady na stopě a Maxi při potyčce na pláži, kam se hejno přesunulo, zabije Jebova syna Ariho. Jeb na ni pak zakřičí, že zabila svého bratra. Andílčiny schopnosti se prohloubí; dokáže člověka přimět k tomu, co chce ona. Maxi pak všem prozradí, že má informace o tom, kde by mohli najít své rodiče. Čeká je tak cesta, při které budou hledat.



Maxi je neuvěřitelně silná postava. Na její věk je schopná se postarat o celé hejno a zachovat při tom chladnou hlavu. Iggy dokáže neuvěřitelné věci i přes jeho handicap (je slepý, o což se postarali Likvidátoři). Andílka je zase takový miláček, jehož schopnosti se postupem času závratně rozvíjejí.
Nakladatelství jsem psala maila s tím, jestli neplánují vydání dalších dílů. Zatím neodepsali.

4 komentářů:

LucilleDanion 27. září 2010 v 17:15  

Já jim psala už dávno, po vydání prvního dílu. Nepamatuju si, co přesně odepsali, ale něco ve smyslu, že nový díl bude v lednu 2010 a ten už byl.

Judit 27. září 2010 v 17:48  

zahanbene priznávam, že o tejto sérii viem veľké guľové a najviac ma prekvapilo, že Max nie je chlapec ale dievča :D myslím, že by som si to mala povinne prečítať....

Anonymní 24. října 2010 v 13:33  

Táto kniha vyšla v slovenčine asi pred 2-3 rokmi pod názvom Maximum Ride 1 - Anjelský experiment, ale odvtedy o nej ani nebolo počuť, ani sa nepíše o pokračovaniach, takže sa na pokračovanie asi vykašľali. V originále je už myslím 5 alebo 6 dielov.

Anonymní 6. listopadu 2010 v 13:35  

Tuto knihu jsem dočetla a je to naprostá bomba, moc se mi líbila. Škoda že nikde není česky druhý díl :(

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search