Kavárna šílenců (Anita Blake #4)

Když je Anitě navrhnut případ, aby našla pohřešovanou lykantropku, odmítne. Jenže se ukáže, že jich zmizelo víc a navíc Anita na jednom místě činu při ohledávání mrtvoly pojme podezření, že se v okolí potuluje samotářský měňavec.
S Richardem Anita už nějakou dobu chodí. Na jejich společném rande je překvapí Jean-Claude, který dává nemálo najevo, že o ni taky stojí. Za Anitou taky zaskočí upírka Gretchen, která po vládci města jede. Nechá ji na pokoji a nezabije krysodlaka Louieho, když za ním sama Anita dojde a prozradí mu, že se nedávno s Richardem zasnoubila.
Dozví se taky, že Richard je alfa samec, stejně jako Marcus, kterého taktéž poctila návštěvou. Odmítne jeho pomoc ve vyšetřování a tím dá najevo, že neuznává jeho dominanci. Anita zastřelí Richardova přítele, který ji ohrožoval a s pomocí svého krysodlačího a labutího (labuťodlaka? :D) se dostane ven.
Jean-Claude to přijme v klidu, za to Gretchen je donucela vlézt si do rakve. Vládce města taky naznačuje, že by s Richardem mohl skoncovat. Neudělá to, ovšem bude mít právo Anitě se dvořit. Ta pak bude mít možnost vybrat si.
Jistá Elvíra požádá o schůzku s Anitou, protože zrovna pracuje na své knížce a ví, že Anita zná krysodlaka, kterého by ráda vyzpovídala. Anita ji odkáže na svou přítelkyni Veronicu.
Její starý přítel Edward si ji pozve do hotelového pokoje, kde se společně podívají na „vlkodlačí porno“, po kterém je oběť snězena. Pozná Alfréda, kterého zastřelila před zraky ostatních dlaků. Nahrávku uvidí i Richard. Anita pozná Richardovu moc a začne si myslet, že je do toho nějak zapleten Marcus.
Dolphův telefonát ji vzbudí. Prý objevili jakousi kůži a Anita má přijet, aby se na ni podívala. Po ohledání kůže najde i tělo, kterému patří a zjistí, že se jedná o mytické stvoření nágu, kterou někdo stáhnul z kůže.
S Rainou, Ronnie a manželem zmizelé lykantropky se po návštěvě nágy v nemocnici Anita vydá za Elvírou, protože má podezření, že je to čarodějka a že ona nágu a lykantropy stáhla, aby se mohla sama přeměňovat. Lykantropa Louieho našli a policisty napadl leopard a vlk.
Doma pak Anita objeví svého labutího přítele a policistu, který ji prve ohrožoval pistolí. S Richardem a Edwardem pak jdou s nimi, protože mají člena smečky Jasona.
Kaspar - labuť - jí pak vysvětlí, že vlkodlaky lovili. Anita je donucela vlézt do klece k nestálému Jasonovi, Edward je v kleci sám a snaží se dostat ven. Nakonec se ven dostanou, a Richard se promění.

Že mi to trvalo! :D
Jean-Claude je sympaťák, nemyslíte? Že se pořád o Anitu uchází, i když je zadaná? Teda, jak se to vezme, občas to hraničí s dotěrností :D

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search