Šepot

Když se Noa se svou matkou Kat a jejím přítelem Gilbertem vydává na venkov do jejich nového prázdninového sídla, netuší, jakému tajemství přijde na kloub.
Už v prvních chvílích má Noa pocit, jako by ji někdo sledoval. Nikoho ovšem nevidí. S prácemi na domě jim začne vypomáhat místní kluk David, který Noe padne do oka.
Jednoho dne společně uspořádají seanci, kterou ale neberou moc vážně. Když Kat s Gilbertem odejdou, zkusí to Noa s Davidem znovu. Komunikovat s nimi začne Eliza, která tvrdí, že byla před mnoha lety v domě na půdě zavražděna. Vyděsí se a David si myslí, že si z něj Noa střílí. Nou to zaujme a po klíči na půdu začne pátrat. Když se po vesnici poptává na rodinu, která tam bydlela před nimi, všichni mlčí a na Elizu si nevzpomínají. Klíč nakonec získá Kat a Noa se na půdu s Davidem vydá. Najdou starou truhličku, ve které byl ukrytý starý fotoaparát. Noa fotky vyvolá a získá tak hrubou představu, jak Eliza vypadala.
Kat se mezitím začne sbližovat s Robertem, místním malířem. Jak se později ukáže, Elizu znal. Když Noa s Davidem opět vyvolají ducha Elizy, Noa chce vědět, kdo ji zabil. Ta jim prozradí jméno Dumbo. Gilbert Noe vnukne myšlenku, že by se mohlo jednat o člověka s velkýma ušima.
Kat zatouží vidět ve městě výstavu, na které své umění ukazuje i Robert, a Noa s Gilbertem jedou taky. Noa si zjistí příjmení Elizina otce, navštíví ho, ale nakonec odejde s tím, že se spletla. Na cestě zpátky autu selžou brzdy. Nejhůř dopadne Gilbert. Později se zjistí, že brzdy někdo poškodil.
David s Noou se vkradou do Robertova domu, kde najdou fotku, na které je Gustav s velkýma ušima. Noe to dojde. David se navíc dozví, že Gustav je Robertův bratr. Davidův bratr navíc náhodou najde Elizin poklad - červený kámen a její deník.
Po přečtení Noa zjistí, že Robert Elizu chtěl, a že Gustav ji měl "jen" rád. Na svoje narozeniny si proto připraví překvapení. Oba bratry si k sobě na půdu pozve; o sobě navzájem ovšem nevědí. S Robertem se vyspí a Gustav to všechno vidí. Začnou si proto myslet, že ji Gustav zabil. Navštíví i s deníkem Roberta, který jim řekne, že pak jen odešel. A Eliza druhý den zmizela. Noa si pak začne myslet, že to Gustav poškodil brzy jejich auta.
Oba bratři se setkají a oba se brání, že Elizu nezabili. Noa s Davidem to všechno sledují, dokud je nepřekvapí návštěva jejich matky Esther.
To ona Elizu zabila, protože viděla, jak si s oběma jejími syny zahrává. Pokusí se Nou uškrtit, ale Robert s Gustavem se o ni postarají.

2 komentářů:

Anonymní 18. září 2010 v 19:28  

Knížku jsem četla :) není špatná, aspoň na odreagování a odpočinek :)

Anonymní 8. října 2010 v 19:42  

jj knížka celkem ujde... je to opravdu odpočinkové :D

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search