Need (Need #1)

Když Zaře zemře její nevlastní otec, její matka ji pošle za babičkou Betty do malého městečka v Maine, kde je neustále zima.
Na škole se seznámí s Ianem, který ji po škole provází, její dobrou kamarádkou se stane Issie, kterou doprovází Devyn na kolečkovém křesle. Dojem na Zaru udělá i Nick, který jí nejednou pomůže z nesnází. Naopak se školní hvězdou Megan si Zara nepadne do oka.
Jak to tak chodí, špínu na sebe házejí oba zainteresovaní před Zarou, aby na ni zapůsobili.
Jednoho dne je Zara spolu s Issie a Devynem na obědě a všimne si, že ji někdo pozoruje. Vyděsí se, protože se zdá, že je to ten samý člověk jako ten, který ji sledoval už v době, než do Maine odjela. Vydá se za ním a objeví slabou stopu zlatého prachu.
Společně s Devynem a Issie, ke kterým se pak přidá i Nick, se dají do pátrání, co onen zlatý prach znamená. Ve starých knihách zjistí, že by se mohlo jedna o skřítka, čemuž zpočátku Zara nevěří. Ovšem začne, protože tomu začíná nasvědčovat čím dál tím víc věcí. Dozví se, že po ní touží sám král, který - protože ji nemůže mít - začne uspokojovat svou potřebu jinak: v okolí začnou mizet chlapci, stejně jako už před nějakou dobou. Od krále se nesmí Zara nechat políbit, jinak se stane jeho královnou a jednou z nich.
Když ji jednou veze Nick domů, zmizí kdesi v lese, zatímco Zaře je přikázáno jít domů. Neposlechne a vydá se za ním. Láká ji hlas, který říká její jméno. Nenechá se ovšem zmást a zamíří k domu, u kterého najde velkého zraněného psa, který se podobá spíše vlkovi. Dostane ho domů, s babiččinou pomocí na telefonu ho ošetří a když se rozhodne, že se zase vydá do lesa pátrat po Nickovi, uslyší dole v pokoji zvuk. Vrátí se a objeví Nicka. (Vtipné bylo, že jí to nejdřív vůbec nedošlo.. :D) Když si to všechno poskládá dohromady, zjístí, že je Nick vlkodlak, její babička tygrodlak a Devyn se dokáže měnit v orla. Dlaci jsou nepřátelé skřítků, takže se Zarou Nick zůstane. Venku zuří sněhová bouře a její Betty je na cestě domů. Král se dostane domů, snaží se Zaru vylákat ven hlasem jejího mrtvého nevlastního otce a Nick jí v tom brání. Král odejde s nepořízenou.
Druhý den se vydají ve sněhu za Devynem a Issie pro pomoc. Padnou ovšem do pasti a Zara je odvedena pryč. Probere se v místnosti s Ianem a Meganem, kteří se ukáží být skřítky. Ian ji chce políbit, aby se z ní stala královna. Včas ovšem přijde Betty, Iana i Megan zabije a Nick je taky v pořádku. Zara skončí v nemocnici.
Zpátky doma se vytasí s plánem, jak dostat ven kluka, který s ní chodil na školu a který také zmizel. Betty musí zase pryč, Nick je na cestě a v domě mezi tím se u ní objeví sám král. Zara zjistí, že je ve skutečnosti její skutečný otec. Zara s ním jde k němu domů, aby zjistila, kde se zmizelý spolužák Jay nachází. Taky má figurovat jako návnada pro Zařinu matku, která je už na cestě.
Když ji král na okamžik nechá samotnou, Zara se vydá za Jayem, kterého najde docela zřízeného. Odvede ho ven, kde už jsou Betty a Nick a Zara se setká i se svou matkou, která chce slib od krále, že ji nechá jít, když ona zůstane. Zanedlouho se ovšem Zara a ostatní vydají zpátky pro svou matku s novým plánem. Sídlo společně obklíčí železnými předměty, přes které se skřítci nemůžou dostat. Pár jich Betty s Nickem vyřídí, až vyleze i král a Zařina matka, která se přes "plot" dostane. Skřítkové ne, a jsou tak uvězněni.


Zajímavý námět': skřítkové a dlaci dohromady v jedné knížce? Evidentně to funguje.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search