Alyxandra Harvey - Out for Blood (The Drake Chronicles #3)

Hunter Wildová je nejmladší v dlouhé řadě elitních lovců upírů, dědictví, které je jednak požehnáním, tak i prokletím na tajné akademii Helios-Ra, kde vyniká téměř ve všem. Díky svému přátelství s Kieranem Blackem Hunter obdrží speciální pozvání k účasti korunovace Heleny Drakeové a poprvé vidí rozdíl mezi upíry, kteří musí být loveni a upíry, kteří se mohou stát přáteli – nebo i víc. Když se studenti akademie stávají oběťmi záhadné nemoci, Hunter tuší, že se jedná o útok zevnitř. Bude potřebovat někoho, komu může věřit, aby zachránila budoucnost Helios-Ra... tu pomoc, která přichází ve formě Quinna Drakea, mimořádně nádherného upíra. Kdo řekl, že poslední ročník bude jednoduchý?

Ještě ani nezačala škola a už má Hunter problémy. Její dědeček by asi vyletěl z kůže kdyby zjistil, že má nalakované nehty na nohou a její culík by jí s radostí ustřihl, protože je to prý první věc, kterou se upíři pokusí chytit. Navíc mu není po chuti ani spojenectví s rodinou Drakeů. Ve škole se po ní vozí nejen jeden z učitelů, ale i ředitelka. Navíc dojde k záhadným onemocněním několika studentů, přičemž jednoho svého kamaráda chtě nechtě musela zabít, aby on nezabil ji. Její spolubydlící Chloe začne brát jakési vitamíny, čemuž zpočátku Hunter nevěnuje moc pozornosti. Když školu napadnou Hel-Blar, musí zakročit a stane se svědky, jak se jeden z upírů doslova rozpadne na prach přímo před jejíma očima, což nechápe. A protože se jí zdá, že ne všechno je v pořádku, rozhodne se, že tomu přijde na kloub.

Quinn Drake to taky nemá zrovna růžové. Nejen že má starosti o svou jedinou sestru Solange, potýkající se svou krvežíznivostí, a která při jedné příležitosti málem snědla svou nejlepší kámošku Lucy, jejíž dveře v noci u Drakeů hlídají psi, ale jeho mozek do značné míry začne zaměstnávat i Hunter. Není jako ostatní slečny, které se za ním táhnou.. a navíc, ona upíry loví. Jednou se ale jeho problémem stane i on sám: Hunter se náhodou kousne do jazyka a Quinn má plné ruce práce s tím, aby si ji nedal k večeři. Hunter ho požádá o pomoc a Quinn prostě není schopen odmítnout.

Hunter si začne všímat, že se Chloeino chování začíná měnit, což dokonce vyústí i v ránu pěstí. Když se Chloe dozví, že ji matka zásobovala steroidy, aby nabrala sílu, zpočátku tomu nechce věřit. Studenti kvůli údajné chřipce padají jako mouchy a Hunter přijde na to, že po škole kolují dva druhy prášků. S pomocí Chloe si spojí dohromady to, že studenti, kteří onemocněli, byli nějakým způsobem slabí. Zjištění dovede Hunter až do pasti jedné z profesorek, která se tvářila jako ta hodná a byla i ochotná nabídnout pomoc. Profesorka jí píchne do krve látku, která je smrtelná pro upíry, a doufá tak v to, že zemře jak Hunter, tak i Quinn... který se zachová jako hrdina, jed vysaje (a vyplivne) a Hunter se z toho dostane.

Moc se mi líbí styl, jakým Alyxandra píše. Její dialogy jsou vtipné a ani postavy mi nepřipadají nijak zvlášť otravné. No, kromě bad guys, samozřejmě. I přesto, že v knihách dává poměrně velký prostor tomu zaláskování se (a že to je většinou upír+lovec), cizí jí není ani akce. A psát z pohledu holky i kluka? Žádný problém! V pořadí už třetím díle má docela důležitou roli i Kieran, který byl hlavní postavou v prvním díle. To je další věc: i když knihy na sebe moc nenavazují (neříkám že vůbec, protože některé věci byste po přečtení třetího dílu asi nepobrali), Alyxandra všechny zčásti propojuje do sebe. A tak i když se pročítáme začátkem školního roku u Hunter, zároveň máme šanci sledovat i postavy z ostatních dílů, které už nejsou těmi hlavními. Prostě taková pohodová neotřelá upířina.
Už se těším na další díl a velmi vážně zvažuju, že si pořídím originály. ^^

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search