Firelight (Firelight #1)

Abyste si aspoň trochu představili, o čem Firelight je, vezmu jinou knížku s dosti podobnou páteří příběhu - Evernight.
Jacinda, potomek draka vzácný tím, že umí chrlit oheň, se zamiluje do Willa, lovce draki, který je nějakým způsobem dokáže dost dobře vycítit a vystopovat. Jacinda mohla být dávno mrtvá, jenže Will ji nezabil, když měl příležitost. Protože se Jacinda a ostatní draki bojí o prozrazení jejich tajemství, totiž toho, že jsou schopni se přeměňovat v člověka a draki a zase zpátky, její rodina ji vezme a společně se odstěhují do malého městečka, na jehož škole Jacinda poprvé (nebo podruhé?) Willa potká. Za sebou tak nechává i Cassiana, který měl být jejím partnerem.
Jacinda má problém zůstat před Willem člověkem a neměnit se v draki. Rozpaluje se (a to doslova) a od Willa se snaží držet dál, protože ví, že je pro ni nebezpečný. Na druhou stranu ale její draki ožívá, když je s ním. Draki její matky zakrněla a teď to samé chce i pro svou dceru. Jacinda si myslí, že Will neví, že to byla ona, koho v jeskyni ušetřil.
Poté, co domnělá královna školy, jejíž jméno jsem zapomněla :D, uvidí Willa s Jacindou, zajde si na ní na záchod, kde ji Jacinda pod tlakem trochu spálí. A Will ji potom uvidí takovou, jaká uvnitř je.
Jacinda si tím pádem myslí, že ji prozradí a jeho rodinka uspořádá hon, ale překvapí ji, protože to vezme dost v klidu. Pokecají, vyjde najevo, že Will celou dobu věděl, co Jacinda je, a už plánují rande.
Jenže se objeví Cassian s tím, že chce, aby se s ním vrátila. Jacinda odmítá, protože se dozvěděla, že by jí ustřihli křídla. Cassian jí dá nějaký čas, pak si pro ni půjde. Znovu se objeví ve chvíli, kdy je Jacinda s Willem a její sestra se začíná dost přátelit s bratrem Willa Xanderem, jiným lovcem. Mezi Willem a Cassianem dojde k potyčce, po které vyjde najevo, že Will má v sobě krev draki, kterou mu dával otec, aby ho zbavil rakoviny. Protože Xander viděl, co doopravdy Jacinda je, Cassian ji donutí, aby spolu se svou sestrou uprchly. Will slíbí, že ji najde.

Všímáte si té podobnosti?
Jacinda se nejdřív ze všech sil brání stěhování a adaptování se v novém prostředí. Jakmile ovšem potká znovu Willa, ze všech sil se naopak brání, aby mohla zůstat. Will je idol prakticky všech holek na škole, ale on si žádné pořádně nevšímá - dokud nepotká Jacindu.
Ten děj je tak nehorázně předvídatelný.. Možná bych si troufla říct, co se bude dít v dalším díle. Každopádně mi nezbývá nic jinýho než doufat, že Sophie provede něco, co pořádně zamíchá karty :)

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search