Tanya Huff - Stopy krve

Vicki Nelsonová se pouští do dalšího vyšetřování. Tentokrát poté, co jí případ dohodí sám Henry. Jestli si ale Vicki myslela, že půjde o něco normálního, šeredně se spletla...
Jde o smečku vlkodlaků, kteří žijí na odlehlé farmě. V poslední době záhadný střelec dva z jejich rodiny zastřelil.
Vicki tedy musí zapojit svoje smysly a kontakty z dřívějška. Její oční nemoc se postupně ale zhoršuje, takže začíná mít docela problémy.
Podezřívá hned několik osob; policejního parťáka jednoho z dlaků, Barryho, dále souseda Carla (k němu se později připojí jeho synovec Mark) a také rodinného lékaře. Jak se ukáže, ani Barry, ani doktor to nebyli; když se Vicki ocitne při průzkumu terénu na zahradě Carla a trošku pokecají, nemyslí si ani, že by byl on schopen něčeho takového. Zato jeho synovec..
Když v noci Henry jde prozkoumat stopy, je postřelen Markem. Uzdraví se a Vicki začne pátrat ještě víc. A Markovi je jasné, že je zle.
Na scéně se navíc objeví Mike Celluci, bývalý parťák (ale taky milenec; Vicki to ovšem táhne na obě strany = Mike i Henry) Vicki, který si myslí, že Henry je zapletený do organizovaného zločinu. Vicki mu to ovšem vymluví. Mike se navíc objeví ve chvíli, kdy je postřelen další dlak - a tím se to všechno dozví.
Když jede Vicki do města s pár dlaky, uvidí je tam Mark a rozhodne se, že s tím něco provede. Poškodí tak brzdy a na cestě zpátky Vicki havaruje. Nic vážného se nestane a Vicki je tím přesvědčená, že je na správné stopě.
Mark se mezitím rozhodne, že naláká jednoho z dlaků do pasti. Pak ho zabije a stáhne z něj kůži, kterou prodá.
Vypraví se proto do města, kde se poptá jedný paní na lidi z města, co umí dobře střílet. Spolu pak procházejí spousty záznamů, až si nakonec proklepne i Carla. Zjistí, že umí moc dobře střílet.
Mezitím, když se zjistí, že Petr (ten dlak, který byl nalákán) zmizel, vypraví se za ním jeho sestra. Následuje ji Henry, Celluci s ostatními jedou autem.
Když přijedou, najdou Petra skoro mrtvého. Všichni se tam nakupí, trošku si vymění slova, Mark mává pistolí. Poté se na scéně objeví Carl, Celluci se mu snaží vymluvit zabíjení (Carl je totiž nábožný, Mark na to sází) a nakonec všechno končí tak že se nakonec Carl postaví proti Markovi (když zjistí, že chce jenom profitovat). Henry zasáhne, Mark se dostane do vlastní pasti a Carl si sám vystřelí mozek z hlavy. Žádný další dlak nezemře a knihu uzavírá dialog Henryho a Celluciho.
Škoda jen, že není víc rozvedený :D

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search