Blood Promise / Krvavý slib (Vampire Academy #4)

S pomocí Adriana (ehm, s pomocí jeho peněz) se Rose dostane do Ruska, kde si myslí, že narazí na Dimitrije. Potlouká se v Omsku a čeká na Moroje, kteří by jí mohli říct, kde se nachází. Když zabije pár Strigojů a jejich těla tam nechá jen tak, potká se se Sydney - Alchymistou. Na těle má zvláštní zlaté tetování a je schopná se těl Strigojů zbavit.
Společně pak vyrážejí na cestu do městečka, kde žijí dhampýři. Jednou v noci se ale Rose vypořádává s pár Strigoji. Když se pak vzbudí, zjistí, že je v Dimitrijově rodině.
Chvíli tam u nich pobude, řekne jim, že je z Dimitrije Strigoj a jeho rodina ho jakoby pohřbí. Postupem času se seznamuje s celou jeho rodinou a Sydney nakonec odjíždí. Rose se také potká s Abem, který jí lehce vyhrožuje. On totiž chce, aby se vrátila do Států, jenže ona má ještě jeden úkol..
Když se ovšem pohádá s Victorií, Dimitrijovou sestrou, která je na cestě stát se krvavou děvkou, Abe jí nabídne, že z toho Victorii vyseká za cenu toho, že Rose pojede zpátky. Souhlasí, ale do Států se nevrací. Místo toho se vydá s pár lovci Strigojů do Novosibirsku, kde jich pár dohromady dostanou, než Rose narazí na Dimitrije. Ten jí dá ránu do hlavy nebo což a ona se probere v pokoji, odkud není úniku.
Naneštěstí nemá ani žádnou zbraň. Všechno je zabezpečené tak, aby to nemohlo být použito jako zbraň.
Rose je tam pak uvězněná, i když po nějaké době jí to přestane vadit. Je přece s Dimitrijem, ten jí pije krev a ona se v přívalu endorfinů cítí tak skvěle... No a Dimitrij ji pořád ukecává, aby se taky nechala změnit, že je to úžasný, ale Rose pořád váhá. Dimka má taky docela problémy z toho, že si tam Rose drží jako domácího mazlíčka. Dokonce se poté Rose potkává s Galinou, Dimitrijovou nadřízenou, která z toho taky není u vytržení.
Mezitím se Rose chodí dívat k Lisse do hlavy, co je nového. Ředitelka Kirová odešla, místo ní přišel jinej chlapík a přivedl si sebou i svou dceru Avery a pár strážců. Avery se postupně cpe na místo Rose a vtírá se k Lisse. A k Adrianovi. Společně pak vyrážejí do Royal Court (já už fakt nevim, jak je to česky.. :D), ovšem bez Christiana. Tam se Lissa opije, narazí na svého bývalého Aarona, dají si pusu a doma jí pak Christian všechno vyčte, protože se to nedozvěděl od ní. Když je Rose u Lissy v hlavě, dvakrát ji něco vystrčí ven. Až podruhé jí dojde, že to dělá Avery, která taky ovládá éter.
Rose postupně vystřízliví z kousnutí a uvědomí si, že musí jet za Lissou. Nakonec rozseká židli, připraví si provizorní kolík, napadne Innu (která jí dělá služebnou), poté bodne Dimitrije a chce zmizet pryč. V jakémsi sklepě (nebo kde) si vezme stříbrný kolík, ale když chce zmizet, narazí na Galinu, která ji chce zabít. Objeví se Dimitrij, se všema se popere a Rose mu nakonec pomáhá zabít Galinu. Vyskočí z okna, Dimitrij ji pronásleduje a na závěr tohohle všeho Rose Dimitrije bodne stříbrným kolíkem („I will always love you.“ - „That's what I was supposed to say…”), Dimka spadne z mostu do vody a Rose si zavolá Sydney.
Znovu se setká s Markem a Oksanou, která taky používá éter. Ovšem ona taky umí vetřít se lidem do hlavy a říct jim, co dělat. A tak se Rose dostane do hlavy Lisse, Oksana zase Rose a společně (teda jako Lissa je dorazí) vyřídí Avery a její dva stínem políbené strážce. Od Marka se ještě dozví, že existuje člověk, který přivedl Strigoje zpátky k životu. Ten člověk byl Robert Dashkov, bratr Viktora. Ovšem ten odmítá říct, kde jeho bratr je. Rose se na tohle ale upne i přesto, že je Dimitrij mrtvý.
Doma ve Státech všechno Lisse řekne, Alberta jí řekne, že se může vrátit a dokončit studia a zlom nastává ve chvíli, kdy Rose přijde pošta. Stříbrnej kolík. Se vzkazem od Dimitrije, že se uvidí už brzy.
Od své matky se také dozví, že Abe je vlastně její otec. A Rose už spřádá plány, co udělá, až vyleze ze školy...

Čekala jsem dost, ale tohle to předčilo. V úterý se vrhnu na Spirit Bound, to jsem zvědavá, co zase Dimitrij provede...

7 komentářů:

Anonymní 15. června 2010 v 18:43  

Blood promise je určitě zatím nejlepší z téhle serie... Ale Spirit bound je jako druhej nejlepší, takže držim palce at to rychle přečteš :-)

Anonymní 30. července 2010 v 9:20  

Díky moc za tenhle obsáhlý obsah knihy :)
Už jsi přečetla Spirit bound?a jestli jo, myslíš že bys mohla taky napsat obsah?

Nicole 30. července 2010 v 14:41  

Už jsem SB četla :)
http://justmybooks.blogspot.com/2010/07/spirit-bound.html

Anonymní 31. července 2010 v 17:27  

Jo díky moc :)
nevšimla jsem si

Anonymní 20. srpna 2010 v 22:57  

Panii no ja cumim:D
ty jo snazila jsemse precist si 4 ale moje anglictina je tak otresna ze sem neprelozila ani 1 odstavec:D:(
tohle me ale donuilo abych se zacla snazit vic..
aa at uz to je v cestine:X:D jinak se brzo picnu:X
Háňa Šinkorová

Anonymní 25. srpna 2010 v 1:46  

Wow, mno zjišťovala jsem fkt hodně, vlastně všechno co je tu napsáno tk jsem věděla, ale hodně věcí se mi tu objasnilo! Tak děkuji, už se těším až vyjde v češtině!♥ :o)) Za pár dní... :oD :o)

Anonymní 21. prosince 2010 v 10:18  

Myslím, že se máte děvčata na co těšit až přijdete na Poslední oběť :-) tohle vás sejme ještě víc jak Spirit bound a Blood promise...:-)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search