A. Noël - Shadowland (The Immortals #3)

Tenhle díl pasuju na zatím nejslabší. Až do půlky knihy se nic, ale jako absolutně nic zajímavýho neděje.
Damen stále nemůže být s Ever. Ona se ho stále nemůže dotknout a Roman je stejně oplzlej jako v Blue Moon. Damen jednou ukáže Ever, co to je ten Shadowland - místo přesně opačné než Summerland. Místo, na které ji odsoudil Damen tím, že se díky němu stala Ever nesmrtelnou. Sabine dohodí Ever nějakou brigádu u ní v práci, ale Ever se z toho vykroutí a najde si vlastní - místo Avy, která zdrhla poté, co se Ever rozhodla pro svoji rodinu místo Damena, bude dělat vědmu. No a tam potká Judea.
Mezitím se Ever snaží přesvědčit Romana, aby jí dal protijed. Ten ale trvá na tom, že za to bude muset zaplatit nějakou cenu.
Jednou Damen zavede Ever do Summerlandu do vymyšleného Holandska na výstavu obrazů. Tam Ever spatří sebe v jednom z mnoha minulých životů - jak pózuje nějakému holandskému malíři. A tam jí to dojde. Jude byl totiž ten malíř v jednom ze svých minulých životů. Damen věděl, že to vždycky nebyl jen on a Ever, ale kdysi dávno byl i Jude. Damen pak dá Ever ultimátum 3 měsíce na to, aby si vybrala.
Zapomněla jsem - ještě předtím narazí Ever na Romy a Raney, které bydlí v domě Avy. Ztratily svou magii a tak se nemůžou dostat do Summerlandu. Prozatím se ubytují u Damena.
Jednou v práci narazí Ever na Knihu stínů, která obsahuje temnou magii. Damen varuje Ever, že ji má držet mimo dvojčata. Ovšem díky nim si ji Ever může přečíst a jednou vyvolá kouzlo, aby donutila Romana dát jí protijed a omluvit se jí za všechno, co způsobil.
Ever doma pořádá rozlučkovou párty pro Milese, který odjíždí do Itálie. Objeví se Roman s pár novými nesmrtelnými, odejde s Haven a Ever se lehce zaplete s Judem. Když mu pak ovšem volá Ava, že Ever musí pomoct Haven, všimne si na něm, že má podobný tetování jako Drina. A okamžitě od něj vypadne za Haven.
Na místě se potká s Damenem a Roman jí prozradí, co je její cena za protijed. Buď Haven zemře a dostane ho, nebo jí dá napít elixíru, stane se nesmrtelnou a protijed nedostane. Ava (která se objevila) i Damen ji přemlouvají, že jí musí nechat jít, ale nakonec jí dá napít nápoje.
A tím to vlastně končí.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search