Wolfgang Hohlbein - Zkáza

Nevím, jestli se jedná o poslední díl či ne. Nikde jsem to nenašla.

Když Andrej s Abu Dunem narazí na dívku u potoka při hledání puuri dan (která by Andrejovi mohla dát odpovědi na otázky), nemyslí si, že by pro ně mohla být nějakou hrozbou. Ovšem ona a její tři bratři jim natrhnou zadky. A Andrej tuší, že s těmi dětmi něco není v pořádku.
Oba se pak probudí v cikánském táboře, kde Abu Dunovi zachrání život. Postupně se pak seznamují s životem v něm, Andrej vyráží na trh s Elenou, která ho chce naučit obchodovat.
Jednou se ovšem dostanou do křížku s mlynářem Handmannem, který jim odmítá dát obilí. Že prý je Elena čarodějnice. Celou situaci zachrání otec Flock, který se Andrejovi za místní obyvatele omluví.
Když se pro obilí vydají znovu, Handmann prohlásí, že by ho raději dal sežrat krysám, než ho vydat jim. No a co se nestane, další den Handmann uteče z mlýna, protože se tam objevily krysy a obilí sežraly. Podezření tedy padá na Elenu. Na místo, kde cikáni zůstávájí dorazí i inkvizitor. Nařídí, aby nikdo neopouštěl tábor, dokud se situace nevyřeší.
Sám se pak Andrej s Abu Dunem do mlýna vydají, aby se přesvědčili, venku se ovšem objeví ďábelské děti a mlýn doslova zaplaví krysy. Andrej vyvázne, Abu Dun se musí léčit déle.
Mezitím je otec Flock napadnut těmi záhadnými dětmi, avšak ani Abu Dun je nedokáže zabít. Odvedou proto Flocka do tábora, kde ho ošetří. Pak se vydá zase zpátky tam, odkud přišel.
Elena to dá mezitím dohromady s Andrejem. Když mu po nějaké době řekne, že s ním čeká dítě, je Andrej docela v šoku. Navíc se musí rozhodnout, co dál - může zůstat s Elenou a cestovat, ale tím pádem přijít o Abu Duna, který chce odejít, nebo jít s ním dál a přijít o Elenu.
Puuri dan - Anka - mu navíc neposkytla odpovědi na jeho otázky. Spíš má Andrej o mnoho víc otázek.
Andrej se nakonec rozhodne, že zůstane. Abu Dun odchází. Náhodou však Andrej uvidí, že Abu Dunovo zranění, které měl na ruce, zmizelo. A pojme podezření, že něco nehraje. Navíc se Andrej necítí moc dobře, skoro jako by byl nemocný. Ovšem on nikdy neonemocněl. Myslel si, že nemůže, než potkal Alessu, která zemřela.
Po noci strávené s Elenou se Andrej probere v místnosti s Laurusem, manželem Eleny a náčelníkem cikánů, který se z něho snaží vymlátit duši. Dozvídá se, že všichni ostatní kromě Lauruse jsou taky svým způsobem nesmrtelní. Navíc přijde Anka, která se ho chce zbavit, protože zjistí, že Andrej je nebezpečný. Než ale mrknou, jsou všichni po smrti.
Vydá se hledat Abu Duna. Najde ho nad tuctem zmasakrovaných lidí, mezi nimi i inkvizitor a otec Flock, který přežil. Abu Dun Andreje prosí, aby ho zabil, že si nemůže pomoct, že jako nesmrtelný nechce žít, a tak ho před zraky inkvizitora ho probodne. Jemu nařídí, aby otce Flocka odvedl do bezpečí. Mezitím se na scéně objeví Elena s dětmi (které jsou její vlastní). Všichni jsou nakonec po smrti.
Abu Dun se nakonec probere (Anka nebo kdo z něj udělala nesmrtelného) a spolu s Andrejem vyráží na cestu.. někam.

EDIT: Ještě mě tak napadlo.. Co se stalo s Mariou? Co s Fredericem? Ani ve třetím, ani ve čtvrtém díle jejich jména nepadnou.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search