House of Night - Marked

Zase upíři.
Ale pozor, změna: nezáří, nejsou jedovatí a ani nenosí žádný prsten, co je ochrání před sluncem.
Prostě si přijde Stopař, oznámí dotyčné osobě, že je vybrána a tím to hasne. Osoba pak změnu buď přijme, nebo zemře.
Přesně to potká Zoey. Je ve škole, zjeví se Stopař a ona neví, co dělat. Její rodiče jsou zděšeni, že mají pod střechou nestvůru, a tak se Zoey rozhodne, že uteče a do Školy noci se dostane sama.
Cestou se staví za babičkou, jenže tam se praští do hlavy (už netuším proč), uvidí sama sebe ležet na zemi a taky si při tom trochu pokecá s bohyní Nyx.
Měla bych poznamenat: Zoey je tak docela zvláštní - její znamení na čele by nemělo být barevné, ale je. To je ale znak dospělých upírů. No a všichni na ni hned koukali s otevřenou pusou.
Probere se ve Škole, převezme si ji tam velekněžka Neferet a při cestě do svého pokoje se náhodou stane svědkem docela ožehavé scény.
Seznámí se s Afroditou (jedna z aktéru oné scény), které si myslí, že každýmu šéfuje, spřátelí se s dalšími pár lidmi a věci zaběhnou celkem do normálu.
Proměnu nezvládnou dva lidé ze školy a Zoey je v šoku, když je pak postupně uvidí, živé. S červenýma očima. Ale oni zase zmizí, takže si z toho nic moc nedělá.
Na rituálu Dcer temnoty koluje pohár s vínem, ve kterém je i kapka krve. Ale Zoey chce víc a víc... Když je pak venku, narazí na svého (skoro) bývalého se svojí nejlepší kamarádkou. Žádá je, aby šli pryč. Zoey pak náhodou škrábne Heatha (toho bývalého, teda, skoro) a lokne si krve. Netušila, jaký z toho bude mít potíže.
Ale už zkratkou: Zoey zjistí, že má nadání pro pět smyslů (voda, oheň..), dá se dohromady s Erikem (druhý aktér oné scény), Afrodita žárlí a při dalším rituálu Dcer temnoty vyvolá duchy. Jenže to Afrodita nezvládne, Zoey zasáhne a zachrání Erika s Heathem, vlastně všechny a to vše na vlastní oči vidí Neferet, která zbaví Afrodity vedoucí funkce a dá ho Zoey.

Počítám, že v dalším díle se rozvine to se znovuoživlými mláďaty.
Knížce bych dala tak tři hvězdy z pěti. Přišlo mi, jako by autorka chtěla každýho poučovat, a to já nesnáším. Ale ani celkově mi tahle knížka moc nesedla, takže se hned do dalšího dílu rozhodně nepustím.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search