Blue Moon (The Immortals #2)

Poté, co se Ever rozhodla být s Damenem a tím pádem nesmrtelná, začne srkat stejný červený nápoj jako on, přičemž přestane jíst normální jídlo. Sabine si toho všimne a hned si myslí, že je Ever anorektička. Nakonec ji Ever teda přesvědčí, že není to, co si myslí a že je všechno v pohodě.
Po čtyřech stoletích se Damen a Ever chtějí posunout o krok dál. Damen totiž zůstává pořád stejný, ale Ever se pokaždé reinkarnuje a Damen ji tak musí pořád hledat. Až do teď. A tak si naplánují společný víkend v luxusním hotelu.
Mezitím se na škole objeví nový spolužák Roman. Everina kamarádka Haven po něm jede, ale zdá se, že on má oči jenom pro Ever. Od té doby, co se Roman objevil, to vypadá, jako by byl Damen nemocný.
Když dojde k avizovanému výletu do hotelu, Damen odjede pryč. Pár dní se neukáže a když k tomu nakonec dojde, chová se dost jinak. Ne jako kdyby s Ever chodil. Navíc Ever vidí jeho auru, dokáže číst jeho myšlenky a už z něj nevyzařuje takové teplo jako dřív.
Vůbec všechno se změní. Ti nejlepší na škole sedí u oběda u jednoho stolu zároveň s těmi nejhoršími. Všichni si na Ever ukazují jako na blázna a zároveň ji mají za stíhačku, protože Damen se najednou začal tahat s jinou holkou a ona se s ním snažila si promluvit. Dokonce i do domu se mu vloupala.
Roman je na druhou stranu v klidu a odmítá Ever říct, co se děje. Začíná si myslet, že v tom má prsty Roman. Když se jí to později potrvdí, dozví se navíc, že Roman je taky nesmrtelný.
S Avou, která jí chce pomoct, se vydává do Summerlandu, kde potká dvojčata Romy a Riney. Tak trochu jí dělají průvodkyně a zavedou ji do jednoho chrámu, kde Ever uvidí Damenovu minulost, jak mu zavraždili rodiče při výrobě červeného nápoje. Zároveň Ever zjistí, jak zachránit Damena. Může se vrátit v čase a tím zachránit svoje rodiče a sestru, ale taky přijít o Damena.
Rozhodne se pro svoje příbuzné a společně s Avou v Summerlandu obstarají vše, co je potřeba. Ever taky musí připravit protilátku pro Damena, aby ho zachránila. On, protože nepije svůj džus pro nesmrtelné (:D), umírá. Ovšem ta protilátka, aby byla účinná, musí se nechat chvíli ležet a pak do ní přidat tu poslední věc- jakousi bylinku.
Ve škole nakonec Ever probere svoje spolužáky a Romanovou kouzlo na ně už nepůsobí. Dotáhne Damena k Avě domů a pomalu se začne loučit.
Aby se Ever pojistila, na papírek si napíše pár věcí: nevěřit Drině, nechtít tu mikinu (kvůli které nakonec bourali) a Damena.
Zpátky ve svém původním životě se Ever něco nezdá. Má přítele, ale tak nějak o něj nemá zájem. Jednoho dne, když všichni spolu vyráží na rodinný výlet k jezeru, jí Riley prozradí, že třeba ona má přežít. Pak do nich z boku narazí kamion a Ever se probudí zase ve svém pokoji.
Žene k Avě, aby zachránila Damena a tam narazí na Romana. Ten se ho chtěl zbavit, protože prý zabil Drinu, jenže Ever mu prozradí, že to ona to udělala. A pak se Roman rozhodne pro záchranu Damena.
Potkají Riney, která je v kruhu s Damenem. Zakazuje Ever ten kruh porušit, jestli chce Damena zachránit, protože kdyby vstoupila ona, mohl by i Roman. Ten přesvědčí Ever, aby do protijedu, co zachrání Damena, nakapala pár kapek svojí krve. Poté Ever kruh poruší, Damen se uzdravuje a Roman prozrazuje Ever, jak lehce se nechala napálit. Damen totiž bude v pořádku, ale jakmile se s Ever třeba jenom políbí, tak zemře.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search