Shiver / Mrazení (The Wolves of Mercy Falls #1)

Když bylo Grace jedenáct, napadla ji smečka vlků a pokousala ji. Jeden z nich - Sam - ji ale odtáhnul dřív, než ji mohli zabít.
Od té doby se Grace těšila na zimu, kdy uvidí svého žlutookého vlka.
O šest let později se ve městě Mercy Falls stala fatální nehoda - vlci údajně zabili Jacka - jednoho kluka ze školy. Celé město se proto vlků straní, jenom Grace se je snaží chránit. Při honu na vlky se Grace snaží zastavit lovce s puškami. Když se dostane domů, najde u domu postřeleného chlapce. Jediný pohled do očí a už věděla, o koho se jedná.
Dostane Sama do nemocnice, ze které pak společně pláchnou. Grace Sama dočasně ubytuje ve svém pokoji. On jí říká, jaké to je ve vlčí kůži a ona mu prozradí svou teorii o tom, proč se ani jednou nezměnila ve vlka od té doby, co ji pokousali. Její otec ji totiž jednoho horkého dne nechal omylem zavřenou v autě. Doktoři tvrdili, že to neměla přežít a to ji nejspíš vyléčilo.
Jak to tak bývá, hlavní představitelé se do sebe zamilují. Sam Grace pomocí fotek, které pořídila, seznamuje se smečkou - s Beckem, Paulem, Shelby - která má ráda Sama a dokonce napadne Grace u nich doma -, a Jacka, kterého se snaží najít, aby se přidal ke smečce.
S přibližující se zimou je pro Sama stále těžší zůstat člověkem. Isabel, Jackova sestra, řekne Grace, že s ním mluvila. Nakonec Sam Isabel všechno řekne, že Jack není mrtvý. Graceina kamarádka Olivia se jí svěří, že ji Jack kousnul, ovšem jako člověk. (Ten kluk má teda charakter!)
No a protože si Jack myslí, že existuje lék, napadne Sama, uvězní ho kdesi v kůlně a poté zajede za Grace, aby z ní dostal, jak se vyléčit. Jenže ona to neví.
Sama s Isabelinou pomocí Grace s Beckem najdou ještě předtím, aby promrzl dost na to, aby se změnil ve vlka. Teď trochu vedle - Sam si myslí, že je to jeho poslední rok, protože čím starší je vlk, tím menší zima mu stačí na to, aby se změnil ve vlka a už nikdy víc v člověka. Grace naloží Sama do auta, na cestě narazí do jelena či čehosi, Sam se před jejíma očima změní ve vlka a Grace truchlí.
Ale přemýšlí nad tím - a i Isabel se nabízí s pomocí -, jak ho dostat zase do lidské kůže. Isabel na klinice vezme krev člověka nakaženého meningitidou. Beck jim pomáhá a zvažuje, jestli by to mohlo pomoct.
Jack dostane nakaženou krev, stejně jako Sam (v podobě vlka), ale Olivia odmítne.
Jack nakonec zemře. Olivia se promění ve vlka a běhá si venku se smečkou. Grace si myslí, že je Sam mrtvý.
Když ale venku naplňuje krmítko pro ptáky a zjeví se před ní Sam - člověk -, docela zírá.

Tahle knížka byla úžasná! Četla jsem ji jenom týden, každej den jsem si dala kousek. Hezky jsem si k tomu pouštěla audio a na konci je přídavek - komentář od autorky - napsala Shiver, protože baví ji, když lidi rozbrečí. U mě se jí to nepovedlo, ale na konci jsem k tomu neměla daleko.
Gradující začátek, střed, kterej vás udrží a konec, ve kterém doufáte (a přitom víte, jak to dopadne) v happy end. Prostě tuhle knížku doporučuju!

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search