Alyson Noël - Evermore (The Immortals #1)

Ever při autonehodě přijde o své rodiče, sestru a psa. Viní z toho sama sebe a nechce si odpustit. Od té doby dokáže číst lidem myšlenky, vidí auru lidí a obsah knížky se dozví jen tím, že se jí dotkne. Pokládá to za prokletí, a proto nosí mikinu s kapucou a v uších má neustále sluchátka, aby se vyhnula kontaktu s lidmi.
Ve svém pokoji se často zjevuje Riley - její sestra, která si s ní povídá. Se svou tetou Sabine má Ever zvláštní vztah, tak nějak neví, o čem s ní mluvit.
Když se ve škole objeví Damen a Ever se náhodou dotkne, všechno se změní. V tu chvíli totiž Ever neslyší ničí myšlenky.
Jednou Ever u sebe doma na Halloween večírek a převlékne se jako Marie Antoinetta. Pozve taky svoje jediné dva kamarády Haven a Milese. Ne Damena. Sabine pozve Avu, která vidí Riley. Ví, co Ever trápí a snaží se jí pomoct, jenže ta to odmítá. Ovšem, Damen se objeví (jako milenec Marie Antoinetty), chvíli tam pobude a pak zase zmizí.
Ve škole se Damen snaží usmířit s Ever. Dělá cukru-cukru a zabere to. Ten ji pozve na rande místo školy a spolu poté vyrážejí do Disneylandu. Na cestě zpátky jede Damen za Ever, ale po chvíli zase zmizí. No a Ever je zase naštvaná.
Haven se zkamarádila s Drinou a Evangelinou. Jednou do spolu vyrazí do nějakého klubu, pak se ale Drina s Haven vypaří a Evangelinu tam nechají. Snaží se jí dovolat, avšak po týdnu se dozví, že je mrtvá.
Vliv Driny na Haven roste: nosí stejné oblečení, barvu vlasů má stejnou a na zápěstí si Haven nechala vytetovat hada, který se honí za vlastním ocasem. Když se na něj Ever podívala, měla pocit, že se hýbe. Když však mrkne, nic se neděje. Po nějakém čase se do jejího tetování dostane infekce. Ale Haven si nechce nechat pomoct.
Poté se Haven pohřešuje. (Ani kdybyste mi vyhrožovali vraždou, nevzpomněla bych si proč.)
Ever dojede domů, Damen na ni čeká, uvaří jí večeři a pak Ever varuje, aby ho nesledovala domů. S Rileyinou pomocí se Ever dozví drby o celebritách, ale taky to, kde Damen bydlí.
Dojede tam, najde velký prázdný dům a jeden pokoj, který je zavřený. Když vejde dovnitř, uvidí Damena skloněného nad Haven, a okamžitě si pomyslí, že ji chce zabít. Snaží se zavolat pomoc, jenže Damen jí něco provede s pamětí.
Probere se doma, dorazí do školy, Damen na ní už čeká, jenže Ever ví, že něco není tak jak má. Nepamatuje si posledních pár dní. Haven se najednou objeví a když říká Ever, o čem se jí zdálo a zmíní při tom slovo krev, Ever to všechno dojde zpátky. Odežene Damena s tím, že ho nesnáší, že to on může za smrt jejích blízkých.
Když si společně s Milesem a Haven lokne alkoholu, zjistí, že to má účinky na její schopnosti - otupuje to smysly, takže k ní nepronikají myšlenky ostatních. Začne se proto opíjet pravidelně, až to jednoho dne praskne a na týden jí vyloučí ze školy.
Drina pozve Haven na párty a ona nadšeně říká, že nic nemůže prozradit, že to slíbila.
Když se v den párty Ever probere s kocovinkou, uvidí vedle sebe pírko, který jí dal Damen na Halloweenským večírku. On tam byl. Ve snu viděla nějaký kaňon. Ihned se tam vydá s tím, že tam uvidí Haven a Milese, aby si s nima promluvila.
Jenže potká Drinu. A ta jí vyhrožuje, říká, jak moc miluje Damena a že je její a že se Ever stále mezi ně plete už několik desetiletí. Drina se jí snaží zabít, jenže Ever myslí na svou rodinu, na to jak byli šťastní a najednou zmizí.
A objeví se v Summerlandu (kde si myšlenkou ztělesní Orlanda Blooma :D), kde potká Damena. Ten jí vysvětlí, že je nesmrtelný a že se Ever má rozhodnout, jestli chce být taky.
Zpátky doma si zajde za Avou pro pomoc. Naučí Ever, jak si zaštítit mysl, aby jí Damen (nebo i Drina) nemohli číst tak snadno myšlenky. Ava jí taky prozradí, že by možná měla Riley pustit dál, aby byla s rodiči. Jenže ona je jediné, co Ever zbylo. Nakonec teda Riley řekne sbohem a ta jí slíbí, že jí bude dávat signály, aby věděla, že je s ní. Poté, když si Ever teda rozmyslí (a taky přestane chlastat), že Damena miluje a že s ním chce být, se potká v kuchyni s Drinou, která ji chce (zase?!) zabít. Dají si pár facek, rozmlátí kuchyni, Drina prozradí, že to ona může za nehodu její rodiny a vtom (tradá) se objeví Damen. Tím, že Ever sobě odpustila vinu za smrt jejích blízkých, zabila Drinu a na čele jí zmizela památka na osudnou nehodu - jizva na čele.

2 komentářů:

Anonymní 1. ledna 2011 v 19:37  

Ahoj:)
Chtěla jsem se jen zeptat, nemá tahle knížka už české vydání? Jen mám pocit, že jsem nějaký podobný příběh četla na obalu jedné knížky, teď si nevzpomenu na jméno;) Díky za odpověď:)

Nicole 1. ledna 2011 v 19:49  

Jop, knížka vyšla pod českým názvem Napořád. :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search